Ο Αλεξίσφαιρος γράφει για τον Καμπόσο, τον Γεωργόπουλο και τους βουλευτές

108

Το Κολυμβητήριο Άργους

Από την Δευτέρα, 7 Μαΐου 2021, το Άργος σπάει ένα ακόμη στοιχείο αποκλεισμού του και κάνει ένα σημαντικό βήμα κάλυψης των σύγχρονων αναγκών μιας οργανωμένης κοινωνίας.

Η λειτουργία του υπερσύγχρονου κλειστού Κολυμβητηρίου του, με 6 διαδρομές, βγάζει τους νέους (και όχι μόνον) του Δήμου Άργους Μυκηνών από την θέση του “ζήτουλα” για λίγο χρόνο και μία κολυμβητική διαδρομή στις όμορες πόλεις του Ναυπλίου και της Τρίπολης. Θα δημιουργήσει άνθηση του αθλητισμού υγρού στοιχείου (κολύμβηση, Πόλο, καλλιτεχνική κολύμβηση, Σωματειακοί αγώνες κ.α) και θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο εμπνευστής του έργου, Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος που δεν κρύβει την υπερηφάνειά του για το νέο διαμάντι που πρόσθεσε στο στέμμα του Άργους (μετά την Αίθουσα Τέχνης “Μέγας Αλέξανδρος”), υποσχέθηκε πλήρη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην λειτουργία του Κολυμβητηρίου, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που δυστυχώς συνεχίζει να τηρεί αρνητική στάση για το έργο αυτό που ήταν αίτημα της Κοινωνίας για 50 ολόκληρα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ “θα ρίξει” τον Δήμαρχο Ερμιονίδας;

Στην αρχή, όλοι μαζί υποστήριξαν την εκλογή του ως Προέδρου, με την ευχή να την οδηγήσει σε εξυγίανση. Ένα χρόνο μετά, άρχισαν να κτυπούν τα πρώτα τύμπανα πολέμου. Ο Τάσος Λάμπρου και η παράταξή του, μετά από σειρά παρεμβάσεων, αποκαλύψεων και αιτημάτων “ανέβηκαν στα κάγκελα” και τελικά εστράφησαν κατά του Δημάρχου Ερμιονίδας. Ακολούθησε μετά από λίγους μήνες και ο Τάσος Τόκας με την παράταξή του, χωρίς πάλι ο Γιάννης Γεωργόπουλος να παρέμβη.

Τώρα, φτάσαμε στην κορύφωση του προβλήματος, όπου και οι τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου με κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τις σπατάλες και τις αναθέσεις της ΔΕΥΑΕΡ τονίζοντας πως όλα αυτά γίνονται εις βάρος των Δημοτών που πληρώνουν εσφαλμένες (και όχι μόνον) επιλογές του Προέδρου της και του Δημάρχου που τον καλύπτει.

Είναι μια πονεμένη ιστορία η υπόθεση ΔΕΥΑΕΡ που, πολύ φοβάμαι, θα την πληρώσει (εκτός των Δημοτών και ο Γιάννης Γεωργόπουλος που δείχνει να ζει σε έναν άλλο κόσμο.

Θα θυμηθούν οι βουλευτές τα λόγια του τελευταίου Αυτοκράτορα;

Όταν ο Μωάμεθ ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο την παράδοση της Κωνσταντινούπολης, ο τελευταίος Αυτοκράτορας των Ελλήνων του απάντησε: “Το να σου παραδώσω την πόλη, δεν είναι ούτε δικό μου δικαίωμα, ούτε κανενός άλλου που κατοικεί σ’ αυτή. Με κοινή απόφαση όλοι, με τη θέλησή μας, θα πεθάνουμε και δεν θα υπολογίσουμε τη ζωή μας”

Το γράφω με την ελπίδα να το φέρουν στο νου τους κάποιοι εκ των βουλευτών της Πελοποννήσου, όταν σε λίγες ημέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης τους ζητήσει να ψηφίσουν τα εφαρμοστικά μνημόνια με τα οποία παραδίδεται οριστικά το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Και περιμένω να δω την αρνητική τους ψήφο, με αιτιολογία: “Το να παραδώσω το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι ούτε δικό μου δικαίωμα, ούτε κανενός άλλου που έχει εκλεγεί σ’ αυτή την Βουλή υποσχόμενος πως θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών”.