Οι Τούρκοι δεν ξεχνούν. Εμείς;

104

Σήμερα, 29η Μαΐου 2021, ο Ερντογκάν εγκαινιάζει ένα νέο περίλαμπρο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη (πλατεία Ταξίμ). Όπως ο ίδιος δήλωσε, αυτό γίνεται για να μην ξεχάσουν ποτέ οι Τούρκοι την ημέρα της Άλωσης της Πόλης, την 29η Μαΐου 1453..

Πόσοι Έλληνες (κυρίως από τις νέες γενιές) γνωρίζουν ότι ο Μωάμεθ ο Πορθητής παρέδωσε στο έλεος των στρατιωτών του για πλιάτσικο, βιασμούς και σκλαβιά, την Βασιλεύουσα και τους κατοίκους της, επί τρία μερόνυχτα;

Τρία ημερόνυχτα όπου το αίμα έρεε στους δρόμους και οι δημόσιοι βιασμοί αγοριών και κοριτσιών αποτελούσαν κοινό θέαμα. Ένα τριήμερο όπου στα πρόχειρα σκλαβοπάζαρα και τα παζάρια με το πλιάτσικο όσων θησαυρών είχαν απομείνει από την δήωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους της Δύσης (δύο αιώνες πριν), ο κατακτητής εκπλήρωνε τις υποσχέσεις του προς τα λεφούσια και τους πασάδες του.

Ήταν η φυσική κατάληξη της παρακμής ενός σπουδαίου λαού που είχε φτάσει στο σημείο να αρνιέται την στράτευση των παιδιών του και που τα τείχη τα υπεράσπιζαν ξένοι μισθοφόροι.

(Σήμερα, οι αρνητές στράτευσης πολλαπλασιάζονται και στα σύνορά μας αυξάνεται η παρουσία της FRONTEX ενώ πληθαίνουν όλο και περισσότερο, αυτοί που ζητάνε την ολοκληρωτική προστασία των συνόρων από «Φράγκικους στρατούς και στόλους», γιατί -όπως λένε- είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Π.Ι.Δ.