Μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου επιλέχθηκε στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών του CERN

164

Η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου Χριστίνα Ρούμπου επιλέχθηκε για να συμμετέχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής).
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το CERN. Στοχεύει να ενθαρρύνει την έφεση των μαθητών Λυκείου για μάθηση και να τους παρακινήσει να αναλάβουν μια σταδιοδρομία στην επιστήμη, τη μηχανική ή την έρευνα.
Από τη χώρα μας επιλέχθηκαν 24 μαθητές που φοιτούν στις τάξεις Α΄ και Β΄ Γενικού Λυκείου μεταξύ των 202 αιτήσεων συμμετοχής που υποβλήθηκαν.

Το πρόγραμμα HSSIP (= High School Students Internship Programme) προσφέρει την ευκαιρία να εργαστούν στο διεθνές ερευνητικό εργαστηριακό περιβάλλον, με εργαστηριακή εξάσκηση, δικές τους προτάσεις και ιδέες και παρέχει ένα πρόγραμμα πλαισίων για να αναδειχθεί η έρευνα του και το πρόγραμμα Genève Internationale.

Η επιλογή των υποψηφίων έγινε από επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Εμμανουήλ Τσεσμελή, Υπεύθυνο του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του CERN, Ευάγγελο Γαζή, Καθηγητή ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ, Σταυρούλα Κώτση, Υπεύθυνη του High-School Students Internship Programme και την Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, φυσικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.