Η Ernst & Young αυξάνει τις επενδύσεις της στην αγορά Blockchain

85

του Νίκου Μπογονικολού

Η Ernst & Young (EY) που είναι μία από τις 4 παγκόσμιες ελεγκτικές εταιρείες αύξησε τις επενδύσεις της στην τεχνολογία blockchain, με νέα επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η απόφαση της για την  αύξηση των επενδύσεων οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης για προϊόντα που βασίζονται σε τεχνολογία blockchain. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της έρευνας και των  υπηρεσιών σε blockchain.

Δρ. Νίκος Μπογονικολός. Πρόεδρος Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ

Ήδη, 5 χρόνια τώρα, η Ernst & Young έχει δεσμευτεί στην στήριξη της τεχνολογίας blockchain. Σε αυτό το διάστημα, η εταιρεία έχει κατασκευάσει πολλά μοναδικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του EY OpChain Traceability, μιας υποδομής που βοηθά στην ενίσχυση της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Η εταιρεία στοχεύει τώρα να αναπτυχθεί στο αναπτυσσόμενο κλάδο της  αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), με την δημιουργία νέων προϊόντων.

Όπως δήλωσε σχετικά η EY Global Chairman, Carmine Di Sibio «Τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύουμε σε blockchain και έχουμε αναπτύξει καινοτόμες λύσεις, καθιστώντας την EY ως ηγέτη σε αυτήν την αναδυόμενη βιομηχανία. Καθώς η υιοθέτηση του blockchain συνεχίζει να αυξάνεται και βλέπουμε περισσότερη ζήτηση από τους πελάτες της EY, είμαστε ενθουσιώδεις για περαιτέρω επενδύσεις στην EY προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις ανάγκες τους ».

Μεταξύ των νέων προτεινόμενων προϊόντων που θα εισαχθούν είναι η υπηρεσία νέων έξυπνων συμβολαίων DeFi μέσω της σουίτας εργαλείων της EY Blockchain Analyzer. Η εταιρεία θα βασιστεί σε αυτήν την πλατφόρμα, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019, και μέχρι στιγμής έχει υποστηρίξει περισσότερους από 100 τύπους έξυπνων συμβολαίων. Η EY στο τομέα του blockchain ήδη εφάρμοσε την πλατφόρμα της στην Birra Peroni, την ιταλική εταιρεία μπύρας που ανήκει στον Όμιλο Asahi, τον πρώτο βιομηχανικό πελάτη που χρησιμοποίησε την πλατφόρμα EY OpsChain Traceability.

Πρόσφατα, η Ernst & Young κατέθεσε πρόταση εφαρμογών του blockchain για το έργο της Κεντρικής Τράπεζας της ανάπτυξης Ψηφιακού Νομίσματος (CBDC) για τη Νότια Κορέα.