Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ

92

Γράφει η Θέκλα-Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Η μελέτη των κινήσεων της Σελήνης, οδήγησε τους σοφούς προγόνους μας, σε λαμπρά συμπεράσματα. Γνώριζαν με ακρίβεια πολλά πράγματα, που σήμερα για εμάς τους περισσότερους είναι άγνωστες λέξεις.

Σύμφωνα με τους κύκλους Saros υπολόγισαν ότι για να συμβεί μια έκλειψη με τα ίδια χαρακτηριστικά, έπρεπε να περάσουν 18 έτη, 11 ημέρες και 8 ώρες.

Γνώριζαν ακόμη και τον υπολογισμό των εκλείψεων με βάση τους Μετωνικούς κύκλους. Ο Μετωνικός κύκλος ονομάστηκε έτσι, από τον  αστρονόμο Μέτωνα τον Αθηναίο, το 432 π.χ.χ. Ο Ξενοφάνης και ο Ηρόδοτος αναφέρουν ότι πρώτος ο Θαλής ο Μιλήσιος προέβλεψε μια έκλειψη Ηλίου, στο πρώτο ήμισυ του 6ου π.χ.χ αιώνα, χωρίς να γνωρίζει τους Μετωνικούς κύκλους. 

Έχουμε μπροστά μας μια ολική έκλειψη Σελήνης, που θα συμβεί στις 26 Μαίου, και δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα. Αυτή η έκλειψη θα βρίσκεται στο ζενίθ της στις 14.18 μ.μ., και γίνεται στον Τοξότη.

Αν χρησιμοποιήσουμε τους Μετωνικούς κύκλους, θα δούμε πως μια παρόμοια έκλειψη Σελήνης έγινε στις 26-05-2002, στις 14.50 μ.μ., πάλι στον Τοξότη. Αν ανατρέξουμε στα γεγονότα εκείνης της χρονιάς, θα δούμε ότι και τότε υπήρχαν ισραηλινο-παλαιστινιακές συγκρούσεις, και θέματα με την Τουρκία.

Ας έρθουμε τώρα στην τωρινή έκλειψη της 26ης Μαίου. Η Σελήνη θα βρίσκεται στον 3ο οίκο, και ο Ήλιος απέναντι φυσικά, στον 9ο οίκο. Η Σελήνη θα έχει κοντά  της τον Νότιο Δεσμό της, την ουρά του Δράκου, και ο Ήλιος τον Βόρειο Δεσμό, το κεφάλι του Δράκου. Ο Βόρειος Δεσμός θα είναι στο ζώδιο των Διδύμων και ο Νότιος στο ζώδιο του Τοξότη.

Οι αστρολόγοι της Αναγέννησης, έγραψαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις έρχονται ασθένειες και μολύνσεις που θα πλήξουν κυρίως άτομα έχοντα εξουσία. Δυνατοί άνεμοι, σεισμοί, ομίχλες, πόλεμοι, διαφωνίες και συγκρούσεις ανάμεσα στα άτομα εξουσίας, αλλά και καταστροφές σε καλλιέργειες, είναι στο πρόγραμμα. Οι δικαστές έρχονται σε δύσκολη θέση, οι μορφωμένοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και γενικά επικρατεί κακοτυχία. Τα πράγματα εξομαλύνονται κάπως από το γεγονός ότι κυβερνήτης της έκλειψης θα είναι ο Δίας.

Έκλειψη Σελήνης στον 3ο οίκο, σημαίνει ότι πλήττονται οι μετακινήσεις.

Ο Τοξότης θεωρείται «σιδερένιο» ζώδιο, ανήκει στην τριάδα της φωτιάς, και τα δώρα που θα μας φέρει είναι μετακινήσεις στρατού, απειλές πολέμου, σφαγές και ληστείες, εκτοπισμοί κατοίκων, επιδημίες, περίεργες γεννήσεις, μίσος, φανατισμό, ακραία καιρικά φαινόμενα, σε ορισμένες περιοχές ξηρασία, κακοτυχία στην νεολαία και σε ομάδες και ομίλους ατόμων.

Στον Ωροσκόπο εκείνης της στιγμής, ανατέλλει ο αστέρας Denebola, που τον βρίσκουμε στην ουρά του αστερισμού του Λέοντα. Θεωρείται αστέρας δυσμενής, που φέρνει κακοτυχίες, ταπεινώσεις και ασθένειες.  Παρ’ όλα αυτά, συμβολίζει «τον δικαστή ή τον ηγέτη που έρχεται». Νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν τέτοιο «δικαστή – ηγέτη». Υπάρχει επίσης και ο αστέρας Marfik, του αστερισμού του Οφιούχου, κοντά στην έκλειψη της Σελήνης. Αυτός ο αστέρας σχετίζεται με την υγεία και τα δηλητήρια. Το δηλητήριο μπορεί να θεραπεύσει, αλλά και να σκοτώσει. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή σχετίζεται με τους εμβολιασμούς.

Ας το σκεφτούμε σοβαρά. Ο ουρανός και τα ουράνια σώματα δεν ψεύδονται, απλά σημαίνουν. Θα πρέπει να μάθουμε να ερμηνεύουμε τα «σημεία» και τους οιωνούς, να συμπλέουμε με τις εντολές της μάνας Γαίας, και να εναρμονιζόμαστε με την Φύση.