ΗΛΕΙΑ ΩΡΑ 0

155
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

«Πόρτα» έριξε η Κεραμέως στους αιρετούς του Νομού Ηλείας. Αναμενόμενο και ταιριάζει απόλυτα με την καταστροφική και αλαζονική πολιτική της Κυβέρνησης Κυρ.Μητσοτάκη, σε όλα τα επίπεδα.

Για το τέλμα του Νομού Ηλείας είπαμε και γράψαμε πολλά και πολλοί. Δυστυχώς αυτό όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Όμως είναι πολύ σημαντικό να εμπεδώσουμε τα αίτια αυτής της κατρακύλας, που έρχεται διαχρονικά χωρίς κανείς να την σταματάει. Γιατί εάν ο απλός πολίτης δεν καταλάβει τι φταίει και κυρίως εάν δεν το εμπεδώσει(ποιοι φταίνε διαχρονικά), τότε  θα έχουμε πάλι μια από τα ίδια, μέχρι τον τελικό αφανισμό.

Όποιες κινητοποιήσεις(εάν γίνουν) θα έχουν πρόσκαιρο εφησυχασμό. Πάλι, το «σύστημα» (που ξέρει καλά το παιχνίδι), θα πετάξει μερικά «ψίχουλα-κατόπιν ενεργειών τους» και με το κατάλληλο «πλυντήριο» από τοπικά ΜΜΕ θα «χρυσώσει» το χάπι.

Για να μην επεκταθώ πιο πολύ εδώ, προτείνω να προηγηθεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗ από όσους έχουν υπηρετήσει το Νομό εδώ και πολλά χρόνια σε θέσεις ευθύνης. Έπειτα ας συν-στρατευθούν σε κοινούς αγώνες. Γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Ύστερα θα συμβουλέψω όλους τους πολίτες να ανατρέξουν στους Αρχαίους προγόνους μας(το απαιτεί η καταγωγή μας ως ΗΛΕΙΟΙ) και να ασπασθούν τα ρητά τους. Άλλωστε αυτοί αποδεδειγμένα ήξεραν τι έλεγαν, σε αντίθεση με τους σημερινούς δημαγωγούς.  

Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να γίνουν οι άνθρωποι που θα σε σώσουν. Αριστοφάνης

Ευνομία είναι η υπακοή σε σπουδαίους νόμους. ΠΛΑΤΩΝ

Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Μια από τις τιμωρίες, που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου. ΠΛΑΤΩΝ

Δεν υπάρχει πιο ακριβής ένδειξη κακής οργάνωσης της πολιτείας, από την αφθονία γιατρών και νομικών. ΠΛΑΤΩΝ

Υ.Γ. Κάποιος φίλος και πολύ αξιόλογος άνθρωπος σε ένα πρόσφατο άρθρό του μίλησε για αυτογνωσία. Κάτι που και εγώ λέω συνέχεια.

ΟΜΩΣ: Άφεση αμαρτιών ας ζητήσουν από το ΘΕΟ οι δολοφόνοι του Νομού Ηλείας (Ηλείοι και μη), όχι από εμάς(δεν αναφέρομαι στον φίλο μου). Είναι προφανές ότι δεν «μασάω» από κροκοδείλια δάκρυα και μετά Χριστόν Προφήτες—σταματήστε επιτέλους και εσείς να τους πιστεύετε….. (συνεχίζεται).