Ήρθε τελικά η ανάπτυξη. Γίναμε επιτέλους Σικάγο

157
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Τελικά μου έμεινε η γκρίνια για τη φοβερή και τρομερή αυτή Κυβέρνηση. Εγώ νόμιζα ότι η οικογένεια Μητσοτάκη– συγνώμη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνει μόνο τις προσωπικές και οικογενειακές μπίζνες της και δεν οδηγεί τη χώρα προς την ανάπτυξη. Όμως ζητώ συγνώμη γιατί η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι έκανα λάθος, τουλάχιστον στον τομέα της ασφάλειας. Στο τομέα που διαχειρίζεται ο τιτανό-τεράστιος Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Είναι αυτός που έβαλε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και μετέτρεψε την Αθήνα (και όχι μόνο) σε Σικάγο. Πριν λίγες δεκαετίες όταν γινόταν ένα έγκλημα στην Ελλάδα γινόταν ο κακός χαμός. Να οι ειδήσεις-να τα ρεπορτάζ-να η συγκλονισμένη Ελληνική κοινωνία. Τώρα όλα βαίνουν στον Αμερικάνικο τρόπο ζωής-του Σικάγο του Αλ Καπόνε, του Τζον Ντίλιγκερ και άλλων τέτοιων «επενδυτών». Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί οι διαβόητοι κακοποιοί θα ήθελαν να ζουν στην Ελλάδα του Κυρ.Μητσοτάκη και του Χρυσοχοίδη. Δεν θα είχαν κανένα φόβο σύλληψης. Στη χώρα που ο Υπουργός, με την ανοχή του Πρωθυπουργού, την μετάτρεψε σε ροντέο και μπάτε σκύλοι αλέστε. Μέρα μεσημέρι οι συμμορίες λυμαίνονται και λύνουν τις διαφορές τους με καλάσνικοφ. Δολοφονίες επί παραγγελία δημοσιογράφων και άλλων στόχων. Φρικτά εγκλήματα σε ληστείες. Η ηγεσία του Υπουργείου απλά βγαίνει στα κανάλια και λέει στερεότυπα: «Δεν θα ξεφύγει κανείς. Είναι θέμα χρόνου».

Φαντάζομαι ότι είναι οπαδοί της θεωρίας της σχετικότητας με το χρόνο (μπορεί το σύντομα να το θεωρούν 50 χρόνια ως μικροί Αϊνστάιν), γιατί δολοφονίες που συντάραξαν το Πανελλήνιο είναι ακόμα «ανοιχτές» υποθέσεις. Ίσως είναι της θεωρίας της αυτογνωσίας που λέει ότι: «αφού δεν μπορούμε(δεν το ¨έχουμε¨ βρε αδελφέ)-άφησε τους να λύσουν μόνοι τις διαφορές τους», κάτι που δεν θα ήταν κακό ως τακτική, εάν όλες αυτές οι σφαίρες δεν σφύριζαν πάνω από τα κεφάλια ανυποψίαστων περαστικών συμπολιτών μας.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ακόμα δεν έχεις λύσει (για πολλούς λόγους) δολοφονίες όπως: Σωκράτης Γκιόλιας (2010)- Γιώργος Καραϊβάζ (2021)- MARFIN (2010)- Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης (2013) είσαι άχρηστος ως πολιτικός προϊστάμενος. Όταν έχεις διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη (1999-2003, 2009-2010, 2012-2012 και 2019-σήμερα), υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (2013-2015), καθώς και υφυπουργός σε διάφορα υπουργεία και βουλευτής  ΠΑΣΟΚ 26 χρόνια(!) (1989-2015), τότε ΔΕΝ έχεις ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. ΔΕΝ υπάρχει το «δεν ήξερα», εξασθενεί η δικαιολογία του «προσπαθώ» και μένει μόνο το συμπέρασμα ότι είσαι ή ΠΟΛΥ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ή ΠΟΛΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ….(διαλέξτε οι αναγνώστες το τι είναι αυτός και τι αυτός που τον τοποθέτησε εκεί και τον καλύπτει).

Σικάγο γίναμε….

ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ-ΟΔΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

¨Κλασική έκφραση που άρχισε να χρησιμοποιείται υπονοώντας ότι υφίσταται έλλειμα ασφάλειας των πολιτών και ραγδαία αύξηση του εγκλήματος. Η αναφορά προέρχεται από την εποχή της αμερικανικής ποταπαγόρευσης τη δεκαετία του ’30, όταν ο Αλ Καπόνε ήταν ο Βασιλιάς του Εγκλήματος στο Σικάγο των ΗΠΑ.¨

ΣΙΚΑΓΟ ΣΗΜΕΡΑ

Το Σικάγο, είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλινόις και η 3η μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή έχει περί τα 9,7 εκατομμύρια κατοίκους ενώ στην ίδια την πόλη ζουν περί τα 3 εκατομμύρια. Το Σικάγο είναι η πόλη με τους ουρανοξύστες και με πάρα πολλά αξιοθέατα και μουσεία. Είναι δε γεμάτη πάρκα και μνημεία.

Η εγκληματικότητά της τώρα είναι χαμηλότερη από την Αθήνα, αν και θεωρείτε ακόμα η πιο επικίνδυνη πόλη της Αμερικής!!!