Το τουρκικό υπουργείο και τα υπάκουα μορφώματα του στην Θράκη…

119

Από: https://tourkikanea.gr

Είναι απλό το παιχνίδι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Στήνει στην ελληνική Θράκη μερικά μορφώματα τα οποία αφού δεν αντιμετωπίζονται, λειτουργούν σε βάρος του σώματος της Ελλάδας. Αυτά φυσικά βγάζουν και ανακοινώσεις ΠΑΝΤΑ προς όφελος της Τουρκίας. Έτσι έγινε και σήμερα. Μετά από την ανακοίνωση της τουρκο-συμβουλευτικής στην ελληνική Θράκη, έβγαλε ανακοίνωση και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με την οποία εκφράζεται η υποστήριξη του….

Συγκεκριμένα το υπουργείο γράφει :

¨Στηρίζουμε αυτήν την ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και για μία ακόμη φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει την άρνησή της τουρκικής ταυτότητας των ομογενών μας που ζουν στη χώρα και να εφαρμόσει προς αυτή την κατεύθυνση τις σχετικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ¨

Η ανακοίνωση της Συμβουλευτικής είχε ως εξής :

¨Καταγγέλλουμε τις φράσεις “Πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα” του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητας μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της.”

Εμείς θεωρούμε πιο πιθανό να έγινε το εξής : Το κείμενο της τουρκο-συμβουλευτικής  να γράφτηκε από το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ, δόθηκε προς δημοσίευση στην τουρκο-συμβουλευτική και μετά από την δημοσίευση του, το υπουργείο βγάζει και ανακοίνωση στήριξης για το κείμενο που το ίδιο έγραψε !!!