ΝΑΙ στην ψήφο του Χασάν, του Αμπντούλ, του Μωχάμετ και της Αισά. ΌΧΙ στη ψήφο των ομογένων μας

412
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Άδοξα και χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 του Συντάγματος έληξε η κυβερνητική πρωτοβουλία για τη νέα αλλαγή του καθεστώτος που διέπει την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού.

Το νομοσχέδιο που ψήφισαν συνολικά 213 βουλευτές, έλαβε 190 ψήφους (23 καταψήφισαν) καθώς πέραν της ΝΔ, το στήριξαν ΚΙΝΑΛ και ΕΛ.ΛΥΣΗ. Το ΚΚΕ (που ήταν πρωτεργάτης του ισχύοντος πλαισίου) διαφώνησε όπως και το Μέρα25.  Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεσε την δική του τροπολογία, όχι μόνο δήλωσε πως δεν στηρίζει την πρωτοβουλία αλλά απείχε και από την ψηφοφορία.

Ο Τσίπρας χειροκροτεί την προδοσία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Φυσικά με 151 προδοτικές ψήφους ο Σύριζα με τους ΑΝΕΛ πούλησαν τη Μακεδονία μας, αλλά χρειάζονται 200 για να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού που αποτελούν το πιο υγιές κομμάτι του Ελληνισμού. Μάλλον αυτό είναι και το πρόβλημα. Η πατριωτική στάση των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η αριστερά γι’ ακόμα μια φορά θα εμποδίσει τους απόδημους Έλληνες να ψηφίσουν. Η αριστερά που συμφωνούσε και αρθρογραφούσε σύσσωμη υπέρ της επιστολικής ψήφου όταν αυτό αφορούσε τη διαμάχη Μπαίντεν-Τράμπ. Τώρα είναι κατά της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες ομογενείς.

Στις επόμενες εκλογές μπορούν να τρέξουν άνετα στις Ελληνικές κάλπες, όλοι οι Χασάν-Ιμπραήμ-Μοχάμεντ-Αισά κλπ κάτοικοι πέριξ της Ομονοίας-Κάτω Πατησίων-Κυψέλης κλπ καταληφθέντων περιοχών από τους Έλληνες.

Αντίθετα δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν οι: Τζεφ Μπέζος (Amazon, με περιουσία 113 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft με $98 δισ.), ο Τομ Γκόρης ($5,7 δισ. Ασχολείται με τη διαχείριση ιδιωτικών κεφαλαίων), ο Τζιμ Ντέιβις ($4,7 δισ. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών «New Balance), ο  Γιάννης Κατσιματίδης ($3,3 δισ. Πετρελαϊκές επιχειρήσεις, Κτηματομεσιτικά, Super Markets), ο Ντιν Μητρόπουλος ($2,4 δισ. Ο κ. Μητρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μετοχών boutique Metropoulos & Company), ο Φίλιππος Νιάρχος ($2,8 δισ. Ο μεγαλύτερος γιος του αείμνηστου μεγιστάνα της Ναυτιλίας, Σταύρου Νιάρχου και της Ευγενίας Λιβανού-Νιάρχου), ο Κωνσταντίνος Αρκολάκης (αναπληρωτής καθηγητής στο Yale), ο Μανώλης Δερμιτζάκης (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης μελετά την ποικιλομορφία του DNA δουλεύοντας για καλύτερες διαγνώσεις και προλήψεις ασθενειών. Κορυφαίο όνομα στον τομέα των βιοεπιστημών), ο Ιωάννης Μπουγάς (λέκτορας Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ, και στο παρελθόν έχει διδάξει και στα πανεπιστήμια McGill του Μόντρεαλ και Queen’s του Κίνγκστον στον Καναδά. Εργάσθηκε στην Εταιρία Bell Canada, από όπου το 2005 συνταξιοδοτήθηκε από τη θέση του Διευθυντή Στατιστικών Μελετών).…και η λίστα άξιων τέκνων του Ελληνισμού είναι ατέλειωτη…