«ΜΟΡΙΑΣ ’21»: Το πρόγραμμα που θυμίζει τις εμβληματικές πόλεις του αγώνα του 1821 και προβάλλει τις σύγχρονες ομορφιές τους στους επισκέπτες

56

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 η διαδικτυακή παρουσίαση της πρωτοβουλίας «ΜΟΡΙΑΣ ‘21», του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η πρωτοβουλία, πραγματοποιείται με στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, Καλαμάτας, Κορινθίων, Μονεμβασίας, Ναυπλιέων, Πύλου – Νέστορος, Τρίπολης, καθώς και με τους Δήμους Μεσσήνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας, σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία 1821 – 2021”.

Σε ειδικό βίντεο που προβλήθηκε, οι δήμαρχοι των συμμετεχόντων  πόλεων έστειλαν όλοι το μήνυμα τους. Στο δικό του μήνυμα του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, εξήρε τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η πόλη του Ναυπλίου ως πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους και  προσκάλεσε και εκείνος με την σειρά του τους Έλληνες να επισκεφτούν και γνωρίσουν τον τόπο όπου άναψε η φλόγα της Επανάστασης.

Το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21», αποτελεί μια πρωτοβουλία που προσκαλεί τους απανταχού Έλληνες ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, για να ζήσουν την ιστορία του τόπου στις εμβληματικές πόλεις όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία, μέσα από θεματικές διαδρομές και βιωματικές ή διαδραστικές εμπειρίες.

Οι διαδρομές είναι τριήμερες, πενθήμερες ή επταήμερες και προβάλλουν τα γνωστά και άγνωστα μνημεία κάθε πόλης, ενώ εμπλουτίζονται με 4 άξονες δράσεων που έχουν ως επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, την Γαστρονομία και τη Φύση.