Εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου όλων των εποχών στο δήμο Κορινθίων

107

Η αναγκαιότητα του έργου, η συνεργασία τριών Δήμων της Κορινθίας και η ευαισθησία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Νίκου Ταγαρά, έφεραν ως αποτέλεσμα την έγκριση για χρηματοδότηση μέσα σε χρόνο ρεκόρ, με 61.500.000 ευρώ, του έργου «Επέκταση – αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου και  δίκτυο αποχέτευσης 120 χλμ».

Οι τρεις Δήμαρχοι, Βασίλης Νανόπουλος (Κορινθίων), Γιώργος Γκιώνης (Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων) και Αννίβας Παπακυριάκος (Βέλου Βόχας) συνεργάσθηκαν και παρουσίασαν την πρότασή τους στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Νίκο Ταγαρά, ο οποίος την υιοθέτησε και ξεπέρασε τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

32.000 κάτοικοι και παραθεριστές και δεκάδες στρέμματα αγροτικής γης, θα εξυπηρετηθούν από την επέκταση – αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου και το δίκτυο αποχέτευσης που θα δημιουργηθεί σε μήκος πλέον των 120 χιλιομέτρων για να καλύψει τις περιοχές Άσσου – Λεχαίου- Περιγιαλίου και Βραχατίου – Ζευγολατιού του δήμου Βέλου – Βόχας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σχολιάζοντας επιγραμματικά τα ευχάριστα νέα δήλωσε «Είναι το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών στο δήμο Κορινθίων. Το ξεκινήσαμε το Δεκέμβριο του 2019, πήραμε την έγκριση και χρηματοδότηση σε 1,5 χρόνο»

Η χρηματοδότηση του έργου που έχει προϋπολογισμό 61.500.000 ευρώ ανακοινώθηκε στους Δημάρχους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας κ.κ Νανόπουλο, Γκιώνη και Παπακυριάκο, προσωπικά από τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά, σε συνάντησή τους στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

 «Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για το δήμο Κορινθίων. Εγκρίθηκε το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών για το δήμο Κορινθίων, έργο που αφορά στην αποχέτευση Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου και Βραχατίου – Ζευγολατιού του δήμου Βέλου – Βόχας. Το ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή με τους δυο όμορους δήμους, τους δημάρχους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Υπουργό, τον Δεκέμβριο του 2019 από αυτήν εδώ την αίθουσα στην ΔΕΥΑΚ. Δουλέψαμε εντατικά 1.5 χρόνο για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Κορινθίων μετά την αναγγελία.

Ο Βασίλης Νανόπουλος, που δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την μεγάλη αυτή επιτυχία, τόνισε «Η αναβάθμιση του Βιολογικού και η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης με τα συνοδά έργα, με την ολοκλήρωσή τους σε 2 χρόνια από σήμερα, εάν δεν υπάρξουν σημαντικά εμπόδια στην διαγωνιστική διαδικασία, θα βελτιώσουν  σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα επιλύσουν ζητήματα άρδευσης που σήμερα καταγράφονται λόγω λειψυδρίας και λειτουργίας του ΑΟΣΑΚ, θα εξυπηρετήσουν 32 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και παραθεριστές και στις τρεις  περιοχές ενώ αποδεικνύουν στην πράξη την καλή συνεργασία των όμορων δήμων και βεβαίως την αποτελεσματική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία. Η συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά υπήρξε καθοριστική από την έναρξη των διαδικασιών έως και την σημερινή απόφαση χρηματοδότησης και τον ευχαριστούμε θερμά».