Στον ¨ΗΝΙΟΧΟ 21¨ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

265

Σύμφωνα με πληροφορίες τη Τρίτη 20 Απριλίου 2021, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας για να παρακολουθήσει την άσκηση ¨ΗΝΙΟΧΟΣ 21¨, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο.

Στην Ανδραβίδα και την 117 ΠΜ/ΚΕΑΤ βρέθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αφού ενημερώθηκε για τη πορεία της άσκησης, έκανε και δηλώσεις:

«Η συμμετοχή στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 21 τόσων πολλών αεροπορικών δυνάμεων από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ, τον Καναδά, την Κύπρο αλλά και από την Αυστρία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας και συνεκπαίδευσης που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις των χωρών μας, μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολύτιμων εμπειριών μεταξύ των ασκουμένων».

Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που θα επιλέξει ο Κυρ.Μητσοτάκης για να μεταβεί στην Ηλεία/117 Π.Μ, αλλά του εφιστούμε την προσοχή να μην διαλέξει την οδική μετάβαση. Θα πρέπει να τον έχει ενημερώσει ο Υπουργός κ.Καραμανλής, ότι όσα μέτρα προστασίας και να έχει για οδική μετάβαση, ο δρόμος Πατρών-Πύργου καθημερινά παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος και μάλιστα άλογα και πρόβατα περιδιαβαίνουν ανενόχλητα εντός της περιβόητης αυτής «Εθνικής Οδού».