Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

118

Γράφει η Θέκλα Μεταξά….ερευνήτρια-αστρολόγος

Στις 19 Απριλίου, ο αγαπημένος πλανήτης όλων μας, ο Ερμής, θα βρεθεί για 4 ώρες, σε μια προνομιακή θέση που λέγεται Kazimi. Με λίγα λόγια, θα βρεθεί στην καρδιά του Ήλιου, όπου κάθε πλανήτης νιώθει προστατευμένος, και αποκτά μεγάλη δύναμη.

Για να βρεθεί κάποιος πλανήτης σ’ αυτήν την θέση, θα πρέπει να απέχει από τον Ήλιο μόνο 8 λεπτά της μοίρας, διαφορετικά, αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη, ο πλανήτης θεωρείται «καμένος» και βρίσκεται σε πολύ δυσάρεστη θέση, με μειωμένη δύναμη.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο αγαπημένος πλανήτης; Ο Ερμής στην Ελληνική θεολογία, είναι γιος του Διός και της Μαίας (η Μαία είναι μια από τις 7 Πλειάδες).  Είναι ο «άγγελος» του Διός, ο αγγελιαφόρος των Θεών, ο ερμηνευτής τους, που μεταφέρει τα μηνύματά τους στους ανθρώπους, αυτός που κρατάει φίδι και ραβδί, έχει φτερά στα πόδια, είναι ευγενικός και φέρνει κέρδη, σοφός, αρσενικός με τους αρσενικούς και θηλυκός με τους θηλυκούς, καρπερός και με τα δύο φύλα. Ως πλανήτης, κατά τις ημέρες και ώρες που είναι δυνατός, ευνοεί το εμπόριο, την συγγραφή, την αποστολή μηνυμάτων, τις επισκέψεις των γιατρών, τα ταξίδια, τις σπουδές, τις χρηματικές συναλλαγές, την έναρξη μιας οικοδομής.

Κυβερνά τους Διδύμους και την Παρθένο, είναι καλός με τους καλούς και κακός με τους κακούς πλανήτες. Αν είναι με τον Κρόνο γίνεται βαρύς, με το Δία μετριοπαθής, με τον Άρη ορμητικός, με τον Ήλιο ευγενικός, με την Αφροδίτη πιο θερμός και με τη Σελήνη πιο γρήγορος.

Λίγες μέρες πριν τις 19 Απριλίου, συγκεκριμένα στις 15 του μήνα τη νύχτα, η Σελήνη που θα βρίσκεται στον 4ο οίκο της Πατρίδας, θα περνάει από τον πιο δυσμενή αστέρα, τον γνωστό μας Αλγκόλ. Ο Αλγκόλ μαζί με την Σελήνη, δεν έχει τίποτα καλό να δώσει, αντίθετα αντιπροσωπεύει βαρειές ασθένειες και δολοφονίες. Με δεδομένο ότι την ίδια στιγμή, η Σελήνη θα βρίσκεται σε καλή όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα, στον 1ο οίκο, και ο Δίας επίσης σε τρίγωνο με τον Άρη, θα πρέπει να αναμένουμε κινήσεις κάθαρσης και ανανέωσης, που δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν θα γίνουν με πολύ ήπιο τρόπο. Ίσως μάλιστα «μαζί με τα ξερά, να καούν και τα χλωρά». Πάντως, το αντιδραστικό κλίμα που υπόσχεται ο Απρίλιος, εξακολουθεί να υπάρχει, αν και οι μικρές σπίθες που έχουν ανάψει, δεν πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα, έως ότου κάποια σπίθα εξελιχθεί σε πυρκαγιά.

Στις 19 Απριλίου, στις 03.30 τη νύχτα, την ώρα που ο Ερμής θα βρίσκεται στην δυνατότερη θέση του στην καρδιά του Ήλιου, ο Άρης θα εξακολουθεί να ενισχύει με όψη τριγώνου τα απελευθερωτικά σχέδια του Δία, και η Σελήνη θα κινείται για να σχηματίσει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Πληθώρα ύδατος, υπόσχονται  Σελήνη και Ποσειδώνας. Ακόμα όμως τα νερά των θαλασσών είναι σε κατάσταση απόσυρσης από τις ακτές. Ας ελπίσουμε πως όταν επανέλθουν –αν επανέλθουν- θα το κάνουν με ήπιο τρόπο, και όχι έτσι όπως δείχνει η Σελήνη.

Ίσως λοιπόν, ο αγγελιοφόρος Ερμής, προστατευμένος και δυνατός, να γίνει κομιστής ενός ελπιδοφόρου μηνύματος. Ακόμα όμως ισχύει και η παλαιά και σοφή ρήση «συν Αθηνά και χείρα κίνει», να μην το ξεχνάμε αυτό ποτέ.