Ο Αλεξίσφαιρος σχολιάζει το σταυρό στο Ναύπλιο, τον Ραφαήλ Μπαρού, τα Γηροκομεία της Αργολίδας και το Κολυμβητήριο του Άργους

207

Μετά την άθλια κατσαρίδα  ήρθε και ο θλιβερός σταυρός

Αυτός ο θλιβερός σταυρός με τα μωβ πανιά που έστησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, στην κεντρική είσοδο της παλιάς πόλης, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη εικόνα για τον επισκέπτη.

Βεβαίως και η αισθητική αντίληψη του κάθε ανθρώπου μπορεί να διαφέρει από τον άλλο. Αλλά υπάρχουν και κάποια ευδιάκριτα όρια που δεν πρέπει να ξεπερνάμε. Όρια που έχουν να κάνουν με τον τόπο, το κοινό, τον χρόνο και άλλους μη υποκειμενικούς παράγοντες.

Ο ρόλος του Ραφαήλ Μπαρού

Αναμφισβήτητα υπήρξε πολύ σημαντικός πολιτικός και αυτοδιοικητικός παράγων στο Ναύπλιο και όχι μόνον. Και σίγουρα παραμένει άνθρωπος με μεγάλη ψηφοσυλλεκτική δυνατότητα. Όμως… τα χρόνια περνούν και τα πάντα ξεθωριάζουν. Επομένως, ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος καλό θα είναι να βάλει και έναν δεκαδικό πολλαπλασιαστή μπροστά από όσα του υπόσχεται.

Τα γηροκομεία μας άντεξαν

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και τώρα στα Χανιά, τα Γηροκομεία αποδείχθηκαν ως παγίδες θανάτου για τους φιλοξενούμενους υπερήλικες.

Στην Αργολίδα, δεν υπήρξαν τόσο τραγικά συμβάντα. Αξίζει λοιπόν ο έπαινος, στις Δημοτικές Αρχές που τα φρόντισαν, στις διοικήσεις τους που έλαβαν μέτρα εγκαίρως και στο προσωπικό που αντιμετώπισε τους γέροντες ως συγγενείς και όχι ως πελάτες.

Εγκαίνια στο κολυμβητήριο Άργους

Ο Δημήτρης Καμπόσος ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Άργος. Το εμβληματικό αυτό έργο που κατασκευάσθηκε εξ ολοκλήρου εξ ιδίων πόρων, όπως άλλωστε και η Αίθουσα Τέχνης “Μέγας Αλέξανδρος”,  ήταν το μεγάλο ζητούμενο της Αργειακής κοινωνίας για περισσότερο από 50 χρόνια.

Τα εγκαίνια, με κάθε δημοσιότητα θα γίνουν ευθύς μόλις ελευθερωθούν οι μετακινήσεις και η χρήση από τους πολίτες. Δηλαδή, κάποια στιγμή εντός του Ιουνίου. Και τότε, η μεγαλύτερη ικανοποίηση του Δημάρχου που οραματίσθηκε και υλοποίησε αυτό το μοναδικό έργο θα είναι να βλέπει τα παιδιά των ορκισμένων εχθρών του κολυμβητηρίου (Χειβιδόπουλος κλπ) να κολυμπούν ευτυχισμένα μαζί με τους φίλους τους ή με τους συναθλητές των ομάδων στις οποίες θα ανήκουν.

(αναδημοσίευση από την εβδομαδιαία εφημερίδα της Πελοποννήσου ΣΗΜΕΡΑ)