Ο Αγώνας για το όνομα της Μακεδονίας δεν έχει τελειώσει!  Υπάρχει ακόμα τρόπος και χρόνος για αποτροπή

431

άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν χάσει την εξουσία προώθησε και υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών με την οποία παρέδωσε το όνομα και τον πολιτισμό της υπόδουλης Ελληνικής Μακεδονίας, στον Ζάεφ και στα συμφέροντα που εξυπηρετούσε.

Επέλεξαν το όνομα Βόρεια Μακεδονία γιατί γνώριζαν ότι αυτό ήταν ΚΑΙ πρόταση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της θυγατέρας του Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε σε αμηχανία και ο Κυρ. Μητσοτάκης αντέδρασε στον λαϊκό ξεσηκωμό και στις πιέσεις βουλευτών του, που ζητούσαν συμμετοχή στον λαϊκό ξεσηκωμό, με διαγραφές στελεχών, με μεσοβέζικες δηλώσεις και με απαγορεύσεις συμμετοχής σε συλλαλητήρια. Το ίδιο έκανε και η άρχουσα εκκλησία που έφτασε στο σημείο, κάποιοι δεσποτάδες να απειλούν με ξύρισμα όποιον ιερέα παραστεί στα συλλαλητήρια.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Το γνήσιο και άδολο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας και η επιμονή των απλών Ελλήνων, σάρωσε τις μεσοβέζικες καταστάσεις και επέβαλε στον Κυρ. Μητσοτάκη και την άρχουσα εκκλησία να αλλάξουν στάση, λίγο πριν το πρώτο, μεγαλειώδες συλλαλητήριο.

Τα πολιτικά στελέχη και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ελευθερώθηκαν και συμμετείχαν στις διαδηλώσεις προτρέποντας και τους Νεοδημοκράτες να συμμετέχουν και να συμβάλουν στην επιτυχία των συλλαλητηρίων. Το ίδιο και η εκκλησία. Ο απρόσμενος όγκος και παλμός των συμμετεχόντων, οδήγησε τον Κυρ. Μητσοτάκη να εκτεθεί προεκλογικά δημοσίως και κατ’ επανάληψη λέγοντας ότι η συμφωνία δεν θα αναγνωρισθεί και δεν θα εφαρμοστεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι εξαγορασμένοι των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν την συμφωνία για χάρη της οποίας χρειάσθηκε, προηγουμένως, οι δυνάμεις καταστολής του καθεστώτος Τσίπρα να σπάσουν κεφάλια Ελλήνων, να συλλάβουν Έλληνες Πατριώτες, να τραυματίσουν εγκύους και παιδιά, για να φτάσουν γραβατοφορεμένοι στην υπογραφή της.

Αμέσως μετά τις εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός δήλωσε ότι στην διακυβέρνηση της χώρας υπάρχει συνέχεια και οι συμφωνίες θα εφαρμοσθούν. Διευκόλυνε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και επιχείρησε να την εντάξει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ένταξη δεν έγινε δυνατή γιατί πρόβαλαν βέτο άλλες δυνάμεις.

Κατά τη δεύτερο εξάμηνο του 2020, μεσούσης της πανδημίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να περάσει από την Βουλή των Ελλήνων τα τρία εφαρμοστικά μνημόνια που καθιστούν ανέκλητη την συμφωνία και μετά την υπερψήφιση των οποίων:

– Θα προστατεύαμε τον εναέριο χώρο του κρατιδίου.

– Θα προχωρούσαμε οικονομικές συμφωνίες παραχωρήσεων και στήριξης και

– Θα τους παίρναμε στην πλάτη για να τους βάλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αντίδραση μιας μεγάλης ομάδας Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε καθοριστική και έτσι το θέμα δεν ήρθε στη Βουλή και δεν μπήκε η ταφόπλακα της οριστικοποίησης της συμφωνίας.

Σήμερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, με βασικό συνεργάτη τον γνωστό για τα εθνοαποδομιτικά του πιστεύω, βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη, επιχειρεί και πάλι την υπερψήφιση (με χαμηλή πτήση) των εφαρμοστικών μνημονίων.

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Θα το δεχτούμε; Θα ανεχτούμε την εξαπάτηση; Θα επιτρέψουμε την οριστική απώλεια του ονόματος και ότι άλλο επακολουθήσει; Θα αποκρύψουμε από τη δημοσιότητα τις άθλιες προθέσεις που τόσα επίμονα προωθούν κάποια κέντρα και οι εδώ συνεργάτες τους;

Σύμμαχοί μας στον αγώνα αποτροπής μπορούν να είναι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων, που θα κληθούν μέσα στην Βουλή να ψηφίσουν. Ας τους ενημερώσουμε… Ας τους Ξυπνήσουμε… Ας τους Πιέσουμε…

Είναι ώρα αγώνος! Έξυπνου, Ανυποχώρητου, Αποτελεσματικού! Ας τον δώσουμε με επιμονή και διάρκεια, με κάθε νόμιμο μέσον!

(αναδημοσίευση από http://koinosparanomastis.blogspot.com/2021/04/blog-post_27.html

Και από

https://www.facebook.com/diktyapoliton )