Οι αναλώσιμοι: Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί!

262

Αστυνομικοί… Πυροσβέστες… Λιμενικοί… Τα παιδιά για τα θελήματα κάθε κυβέρνησης. Τους δίνουν μια στολή και δύο άρβυλα (ακόμα και την αντικατάστασή τους έκοψαν) και τους στέλνουν χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση να ξεβρομίσουν τις παραλείψεις της διοίκησης και της νομοθετικής εξουσίας. Τους δίνουν και ένα τίτλο “Όργανο Τάξης”, που συνοδεύεται από κάποια λίγα κατοστάρικα… και καθάρισαν.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Επισήμως, όλοι οι συνέλληνες που κατατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ, στην Πυροσβεστικοί, στο Λιμενικό, είναι Δημόσιοι Λειτουργοί με αποστολή την εφαρμογή των νόμων, την πρόληψη της εγκληματικότητας και την καταστολή των αμετανόητων σκληρών εγκληματιών. Στην πράξη, όμως, είναι οι Αναλώσιμοι του συστήματος που κυβερνά την πατρίδα μας.

Τα αυτοκίνητα και οι μηχανές που χρησιμοποιούν παραμένουν ασυντήρητα λόγω έλλειψης κονδυλίων και ενδιαφέροντος του μηχανισμού προμηθειών. Τα όπλα τους είναι παρωχημένα και χωρίς επάρκεια σφαιρών. Τα γιλέκα προστασίας έχουν ληγμένες προθεσμίες και είναι ουσιαστικά για το θεαθήναι. Η αναγκαία συνεχής εκπαίδευσή τους στην σκοποβολή, στις αλλαγές της νομοθεσίας, στις νέες μεθόδους του οργανωμένου εγκλήματος,  είναι ουσιωδώς ανύπαρκτη. Παρ’ όλα αυτά, απαιτεί (η πολιτική ηγεσία) και τους επιβάλουν (η φυσική ηγεσία) την εμπλοκή σε επιχειρήσεις για τις οποίες δεν έχουν τα κατάλληλα μέσα και εκπαίδευση. Αποτέλεσμα, διαφυγές κακοποιών, ατυχήματα τροχαία, τραυματισμοί και θάνατοι εν υπηρεσία.

Τους βγάζουν, μπροστά στο μνήμα ένα λογίδριο με εγκώμια που δεν τα πιστεύουν …και τέλος. Ακόμα και η σύνταξη των οικογενειών τους, μετά από τη δολοφονία τους, καθυστερεί επί μήνες με αποτέλεσμα να ζουν χάρις στη βοήθεια των εν ζωή συναδέλφων.

ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! Έτσι τους βλέπουν και έτσι τους αντιμετωπίζουν…

Πριν λίγες ημέρες, μια αστυνομικός, μητέρα δύο παιδιών έχασε την ζωή της υποκύπτοντας στις επιπλοκές που της προκάλεσε ο κορωνοϊός. Να δείτε που δεν θα θεωρηθεί ως θανούσα εν υπηρεσία. Ο θάνατός της δεν θα θεωρηθεί ως εργατικό ατύχημα. «Δεν ευθύνεται η υπηρεσία» θα πουν κάποιοι χρυσόκλαροι.

Όμως, αυτοί οι χρυσόκλαροι και οι άλλοι της πολιτικής ηγεσίας είναι υπεύθυνοι που, ακόμα και σήμερα, οι αστυνομικοί δεν εμβολιάσθηκαν και δεν προβλέπεται ο κατ’ εξαίρεση εμβολιασμός για την προστασία τους. Που οι έλεγχοι χιλιάδων διερχομένων από τα διόδια, γίνονται χωρίς οι αστυνομικοί να φορούν γάντια προστασίας γιατί η υπηρεσία δεν είχε να τους χορηγήσει. Που στους αστυνομικούς δεν χορηγούνται self test και που μέχρι σήμερα δεν τους έκαναν συστηματικά rapid test για να μην γίνονται (όπως και γινόντουσαν) φορείς αναμετάδοσης του SARS-COV-2.

Οι Αναλώσιμοι, οι Χρυσόκλαροι και οι Πολιτικοί! Εγώ τάσσομαι με τους Αναλώσιμους και εκτιμώ τους αξιωματικούς τους μέχρι που γίνονται Χρυσόκλαροι. Όσο για τους Πολιτικούς… «Πίσσα και Πούπουλα»!