Ξεστοκάρετε την υποκρισία

296

  του Δημήτρης Κρανιάς

Ο πίνακας είναι έργο του Εμμανουήλ Λαμπάρδου, Σταύρωση του Χριστού, 1663) και βρίσκεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

 Με αφορμή την έλευση του Αγίου Φωτός με την «προσήκουσα ταπεινότητα», όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές κατά τα ρεπορτάζ, που ντρέπονται όμως και οι ίδιες να βγάλουν την «κουκούλα» και να το ανακοινώσουν επίσημα.

  1. «…διατί τούτο το μύρον ουκ επράθη τριακοσίων δηναρίων και εδόθη τοις πτωχοίς;» Ιούδας Ισκαριώτης, από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο της Κυριακής των Βαϊων (ΙΒ, 1-18)
  2. Το Άγιο Φως καμιά ανάγκη δεν έχει να το υποδεχθούν ως αρχηγό κράτους.
  3. Εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε την ανάγκη να δείξουμε σεβασμό και αναγνώριση στην Πίστη που μας κράτησε όρθιους έως σήμερα.
  4. Μαθήματα «προσήκουσας ταπεινότητας» σε αυτούς που κατέχουν εξουσία, πλούτο, γνώση, δύναμη και όχι από αυτούς.
  5. «Διαπαιδαγώγηση» και «αισθητική αγωγή» μέσα από προκλητικές ανώνυμες διαρροές είναι δύσκολο να γίνει.
  6. Σε όλον τον κόσμο, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στους τόπους μας, στις οικογένειές μας, υπάρχουν τελετές, ήθη, έθιμα, που συνοδεύουν την ζωή πολλών γενιών και δεν αλλάζουν.
  7. Καμιά ανάγκη δεν επέβαλε αλλαγή στο τελετουργικό της υποδοχής του Αγίου Φωτός. Η αλλαγή είναι λανθασμένη απόφαση και προφανώς αποτέλεσμα συγκεκριμένης βούλησης και πρόθεσης, που καλό είναι να ξέρουμε ποιος την είχε.

8.Η Ανάσταση του Χριστού είναι το κορυφαίο γεγονός και το θεμέλιο της Πίστης μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!