σχολιάζει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

  1. Να τους κοπούν τα χέρια, αν ψηφίσουν

“Η Συμφωνία των Πρεσπών στο νομικό πλαίσιό της προστατεύει επιπλέον την μακεδονική ταυτότητα και πολιτισμό, καθώς και την ιδιαιτερότητα της μακεδονικής γλώσσας, η οποία αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ανεξαρτησίας μας και του αυτόχθονου έθνους μας”, γράφει ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια στις 2 Απριλίου 2019.

Αυτό θα άξιζε να κληθούν και να το σχολιάσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πριν πάνε να ψηφίσουν (κατ’ απαίτηση Κυρ. Μυτσοτάκη) την συμφωνία που έρχεται στη Βουλή.

  1. Αντί ημών… Πακιστανοί και Σομαλοί

Σε συζήτηση, στο Κοινοβούλιο, για το ασφαλιστικό ακούσθηκαν από το στόμα του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου τα εξής:

Τα τελευταία 40 χρόνια (18\980-2020)

*Ο αριθμός των νέων κάτω των 25 ετών μειώθηκε κατά 35%

* Οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 44%

* Οι ηλικιωμένοι (άνω των 65 ετών) αυξήθηκαν κατά 93%

Οι γεννήσεις στην Ελλάδα από 157.000 που ήταν το 1960 μειώθηκαν σε 148.00 το 1980, σε 103.000 το 2.000 και σε 84.000 το 2019.

Όπως λέει ο Παυλόπουλος «να φέρουμε λαθρομετανάστες να μας γονιμοποιήσουν»!

  1. Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι

Όπως συνεχώς δηλώνει ο πρωθυπουργός (τους) Κυρ. Μητσοτάκης, «Η Ευρώπη είναι η νέα μεγάλη ιδέα για τους Έλληνες».

Προφανώς θα αναφέρεται σε κάποια άλλη Ευρώπη και όχι στην Ευρώπη του Σόιμπλε (που κόστισε στην Ελλάδα περισσότερες από 5.000 αυτοκτονίες). Ούτε στην Ευρώπη της Μέρκελ (που μας χρεωκόπησε και αρνείται να πληρώσει τα οφειλόμενα από το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο). Μάλλον θα εννοεί την Ευρώπη του Μπορέλ που ξέχασε το πρόσφατο πρώτο βήμα των Τούρκων για προσάρτηση της Αμμοχώστου, τις απειλές για τα νησιά του Αιγαίου και την καταπάτηση θαλασσίων οικοπέδων της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

  1. Καταστολή ή εξαγορά εν τω γεννάσθαι!

Σημειώστε σε μια άκρη του μυαλού σας τα 3 ονόματα που ακολουθούν:

Γρηγόρης Δημητριάδης (Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού)

Γιάννης Μαστρογεωργίου (Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και υπεύθυνος της ομάδας Foresight

Χαράλαμπος Τσέκερης ερευνητής ΕΚΚΕ

Αποτελούν την υπό σύσταση Ομάδας Στρατηγικής Προοπτικής Διερεύνησης Foresight με στόχο όχι τις προβλέψεις αλλά «την αλλαγή της νοοτροπίας συλλογισμού και διαμόρφωσης του μέλλοντος».

Η ομάδα, που θα αναφέρεται απ’ ευθείας στον Πρωθυπουργό, θα έχει ως αποστολή να εντοπίζει και να εστιάζει «στις μικρές σπίθες» και στα «ασθενή σήματα», κάνοντας εκτίμηση πιθανής επέκτασής τους σε τσουνάμι ή σε πυρκαγιές. Και βέβαια, δεν μιλάμε για φωτιές αλλά για πολιτικά και κοινωνικά υβριδικά κινήματα. Είπατε τίποτα;

  1. Ποιος κέρδισε, ποιος κερδίζει, ποιος θα κερδίσει;

Ήταν αρκετή μια μικρή αλλαγή που έκανε ο περίφημος ΠΟΥ, στους κανόνες ορισμού μιας επιδημίας σε πανδημία (σε ανύποπτο χρόνο), για να μπει ο πλανήτης σε περιπέτειες και οι λαοί σε άγνωστα μονοπάτια.

Ήταν αρκετή η αλλαγή του κριτηρίου των καταμετρούμενων θανάτων σε κριτήριο καταμετρούμενων κρουσμάτων για να νομιμοποιηθεί η αξιολόγηση της COVID -19 ως πανδημίας και να ληφθούν παγκοσμίως από την μία κυβέρνηση μετά την άλλη, τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται από τα απρόσωπα πρωτόκολλα.

Όπως σε κάθε έγκλημα υπάρχουν οι ωφελούμενοι και τα κίνητρα, έτσι και τώρα. Υπάρχουν και ωφελούμενοι και κίνητρα.

Και βέβαια, για να τους βρούμε δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τον βασικό κανόνα της εγκληματολογίας που αναφέρει «Βρες τα κίνητρα και τους ωφελούμενους και θα φτάσεις στους Ηθικούς και Φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος».

Προσοχή όμως μην φανταστείτε πως ο ένοχος είναι ένας. Εδώ πρόκειται για cluster ωφελουμένων και σε πολλαπλά πεδία. Όσον αφορά τα θύματα, μην ξεγελασθείτε να πιστέψετε πως είναι μόνον οι άνθρωποι! Είναι και τα παλαιά οικονομικά μοντέλα διοίκησης και ανάπτυξης, οι κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων, οι δυσπροσάρμοστοι κολοσσοί παγκόσμιας ισχύος, οι διαδικασίες σταδιακής προσαρμογής των λαών και βέβαια η έννοια της Ελευθερίας όπως την δίδαξαν και την υπερασπίσθηκαν οι Έλληνες.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν