Η ΔΕΥΑΕΡ εκδίδει λογαριασμούς “όποτε της αρέσει”. Διαμαρτύρονται Δημότες και αντιπολίτευση

89

Για μία ακόμη φορά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. αναφέρεται επικριτικά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους Δημότες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του δήμου Ερμιονίδας. Αυτή τη φορά επισημαίνει την ανακολουθία στην έκδοση των λογαριασμών και την ως εκ τούτου αδυναμία πολλών δημοτών να ανταποκριθούν στους φουσκωμένους λογαριασμούς πολλών (συγχρόνως) τριμήνων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ

«Οι δημότες μας αυτό που ζητάνε πάντα είναι οι λογαριασμοί να εκδίδονται σταθερά και περιοδικά τρεις φορές το χρόνο, να είναι λογικοί επί της υφιστάμενης κατανάλωσης και να έχουν ελεγχθεί από υπηρεσιακά λάθη και παραλείψεις.

Οι δημότες ζητάνε το αυτονόητο, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε πολλά παιχνιδίσματα στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, για μια ακόμη φορά έτσι χάνεται η αξιοπιστία της δημοτικής μας επιχείρησης.

* Στην Κοινότητα Κρανιδίου εκδίδονται διπλοί λογαριασμοί, για δυο τετράμηνα μαζί , του πρώτου τετραμήνου δεν είχε αποσταλεί ποτέ ο λογαριασμός και ήταν στον δεύτερο λογαριασμό οφειλόμενο.

* Στην Κοινότητα Ερμιόνης ανακαλούνται οι λογαριασμοί για διόρθωση με κάθε επισημότητα με έκδοση ανακοινώσεων από την Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, ξαναστέλνονται πάλι χωρίς καμία διόρθωση και με επιπλέον επιβαρύνσεις.

* Στην Κοινότητα Πορτοχελίου, με απόφαση της πλειοψηφίας την Τρίτη 20/04/2021 θα σταλούν τρεις «μαζεμένοι» λογαριασμοί για τα τρία τετράμηνα , ενώ δεν είχαν σταλεί εδώ και 1,5 χρόνο.

* Οι καταναλωτές διαμαρτύρονται συνεχώς για υψηλές, μη λογικές επιβαρύνσεις.

Ζητώ από την διοίκηση του Δήμου και τις ΔΕΥΑΕΡ να τηρήσει επιτέλους την νομιμότητα στην έκδοση λογαριασμών, το κύριο μέλημα σας να είναι η σταθερή, περιοδική έκδοση ανά τετράμηνο των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και τους πρότυπους κανονισμούς ύδρευσης.

* Απαιτείται σοβαρότητα στην έκδοση λογαριασμών οι δημότες καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν συγκεντρωτικά την χρήση νερού για ένα χρόνο. Επιθυμούν το αυτονόητο, την έκδοση λογαριασμών ανά τετράμηνο.

* Σίγουρα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ρυθμίσεις πληρωμών, αλλά όπως ξέρουμε όλοι αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα τόσο στους καταναλωτές – δημότες όσο και στην υπηρεσία στο να ανταποκρίνονται έγκαιρα και με συνέπεια στις δόσεις των ρυθμίσεων και στον υπηρεσιακό έλεγχο. Άρα  το καλύτερο πάντα θα είναι η έκδοση και αποστολή των λογαριασμών στην ώρα τους, αυτό σημαίνει νοικοκύρεμα στην Δημοτική  μας Επιχείρηση.

* Τέρμα λοιπόν οι επιπλέον επιβαρύνσεις των καταναλωτών – δημοτών μας, οι λογαριασμοί πάντα στην ώρα τους και να έχουν ελεγχθεί  για την ορθότητα τους και την απαραίτητη διαχειριστική τους εικόνα.

Απαιτείται σοβαρότητα στην έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΕΡ. Οι δημότες δεν αντέχουν ούτε επιπλέον νέες επιβαρύνσεις ούτε  μια κακή διαχείριση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Τάσος Λάμπρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας»