Ο Εφέτης εισηγητής ζήτησε, από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών, να γίνει η νεκροψία για τον 41χρονο αξιωματικό του Π.Ν

3252

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Νίκο Αντωνιάδη, ο Εφέτης εισηγητής με εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών Πατρών, ζήτησε να γίνει η νεκροψία στην σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου, συμφωνώντας με την έφεση του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έκανε δεκτή την αίτηση της οικογένειας Λυμπερόπουλου την οποία όμως στη συνέχεια προσέβαλε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του Νίκου Λυμπερόπουλου ζητά την άμεση έκδοση του βουλεύματος, ενώ με έγγραφό της προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, έχει αιτηθεί την εικοσιτετράωρη αστυνομική φύλαξη της σορού,  έως ότου διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή.

Η υπόθεση πέρασε από 1000 «κύματα», με την Εισαγγελέα Πύργου να ακυρώνει στην αρχή την απόφαση του Αντιεισαγγελέα και ένα κυκεώνα αντικρουόμενων δικαστικών απόψεων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός

Επίσης στο ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο  πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος λέγοντας ότι “… θα ήθελα να κάνω μία έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές να βρεθεί μία λύση για ένα παλικάρι που έχασε τη ζωή του εδώ μέσα στο νοσοκομείο, από κορονοϊό, 41 ετών, το οποίο είναι 15 μέρες στον νεκροθάλαμο, γιατί δεν μπορεί να βρεθεί λύση να γίνει νεκροψία, προκειμένου να ταφεί με αξιοπρέπεια. Αυτά δείχνουν τριτοκοσμικές εικόνες και ένα σύστημα το οποίο δεν είναι καθόλου προετοιμασμένο”.

Πηγή: https://www.ilialive.gr/live