Το ψηφιακό διαβατήριο για COVID-19 με βάση τεχνολογία Blockchain της πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι διαθέσιμο προς χρήση

201

γράφει ο Dr. Νίκος Μπογονικολός

Dr. Νίκος Μπογονικολός

Το ψηφιακό διαβατήριο με τεχνολογία blockchain θα χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει το πρόσφατο αρνητικό PCR ενός ατόμου ή το αποτέλεσμα της δοκιμής γρήγορου αντιγόνου ή την απόδειξη εμβολιασμού. Έτσι θα είναι δυνατή η γρήγορη παρακολούθηση της ψηφιακής εφαρμογής υγείας με τεχνολογία blockchain της IBM για την απόδειξη του εμβολιασμού COVID-19 και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση τις προηγούμενες μέρες από το γραφείο του Κυβερνήτη Andrew Cuomo, οι πολίτες θα μπορούν είτε να εκτυπώσουν το ψηφιακό διαβατήριο τους είτε να το αποθηκεύσουν στα έξυπνα τηλεφωνά τους χρησιμοποιώντας σχετική εφαρμογή ακριβώς όπως κάνουν με μια κάρτα επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας στο τηλέφωνο τους.
  • Το διαβατήριο θα χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώνει το πρόσφατο αρνητικό τεστ PCR ενός ατόμου ή το αποτέλεσμα του γρήγορου τεστ αντιγόνου ή την απόδειξη εμβολιασμού και έτσι θα βοηθήσει στην ταχεία παρακολούθηση των συνεπειών του ανοίγματος των επιχειρήσεων και των χώρων εκδηλώσεων.
  • Το Arenas Madison Square Garden στο Μανχάταν και το Times Union Center στο Albany έχουν δηλώσει ότι θα εφαρμόσουν το ψηφιακό διαβατήριο blockchain.

ΠΗΓΗ: http://www.dealnews.gr/