ΣΗΜΕΡΑ: Σχολιάζει ο Αλεξίσφαιρος

138

Ο Καμπόσος, ο Μητσοτάκης και ο Χειβιδόπουλος

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, με καθυστέρηση ενός χρόνου, υιοθέτησε την στρατηγική των διαγνωστικών test και τα κατέστησε υποχρεωτικά ΚΑΙ για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, πρωτοπόρος και στον τομέα αυτόν, είχε προχωρήσει από τον Μάιο 2020, στον προληπτικό έλεγχο των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με διαγνωστικά test που είχαν αγοραστεί με χρήματα που συνεισέφερε ο ίδιος και στελέχη του συνδυασμού του.

Ο επί κεφαλής της αντιπολίτευσης, Τάσος Χειβιδόπουλος, ήταν ο αιρετός που προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να παρεμποδίσει το πρόγραμμα προστασίας των εργαζομένων και των ευπαθών ομάδων του Δήμου Άργους Μυκηνών, βάζοντας την μικροπολιτική πιο πάνω από την δημόσια υγεία.

Ο Καμπόσος δικαιώθηκε. Ο Μητσοτάκης έστω και αργά αντελήφθη το λάθος του. Ο Χειβιδόπουλος ξεχνά να κάνει την αυτοκριτική του.

Κακιούλες…

Ως άνθρωπος είναι ευγενής και συμπεριφέρεται πολιτισμένα. Ως επαγγελματία και ως οικογενειάρχη δεν μπορώ να τον κρίνω. Ως χωρικό Αντιπεριφερειάρχη όμως, τον κατατάσσω (χατιρικά) στις μετριότητες. Και μάλιστα στις μετριότητες που κρατάνε και κακιούλες σε όποιους τους κάνουν κριτική για λάθη ή παραλήψεις.

Πρόσφατο παράδειγμα, η σημαντική επίσκεψη του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου όπου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου κατασκευής Αίθουσας συσσιτίου απόρων πολιτών. Έβγαλε κακιούλες ο χωρικός και (για πολλοστή) φορά δεν ενημέρωσε τα ΜΜΕ της Αργολίδας. Εκτός από όσα γουστάρει.

Θα μου πείτε και ποιον έβλαψε; Μα, τον Περιφερειάρχη και την προβολή του σπουδαίου κοινωνικού έργου που τιμά τους πρωτεργάτες της κατασκευής του (μέσα στους οποίους δεν είναι και αυτός).

Ανασφαλή τα ΑΤΜ του Δήμου Επιδαύρου

Μία ακόμη ανατίναξη ΑΤΜ στον Δήμο Επιδαύρου. Είναι η τέταρτη ή Πέμπτη που γίνεται. Αυτή τη φορά, στην Αρχαία Επίδαυρο.

Οι Τράπεζες δεν πολυνοιάζονται για τις καταστροφές των σημείων εξυπηρέτησης που στήνουν γιατί τα έχουν όλα ασφαλισμένα. Και τα κουβούκλια και το χρήμα. Οι πολίτες όμως; Όλοι όσοι υφίστανται την ταλαιπωρία και το πρόβλημα μέχρις ότου –μετά από πολλές ημέρες- αποκατασταθεί το πρόβλημα, πως θα αποζημιωθούν;

Σίγουρα είναι εύκολο να εγκατασταθούν μηχανισμοί καταγραφής και αποτρεπτικού συναγερμού αλλά ποιος ενδιαφέρεται! Η κυβέρνηση; … Σιγά μη και νοιαστούν! Η αστυνομία;… Σιγά μη και αφήσουν το κυνήγι της μάσκας για να ασχοληθούν με το κυνήγι των μασκοφόρων! Ο Δήμαρχος Επιδαύρου;… Σιγά μην αφήσει τα υψηλά καθήκοντα και ασχοληθεί με ταπεινά προβλήματα!

(αναδημοσίευση από την εβδομαδιαία εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ)