Σήμερα σπουδαία διαδικτυακή εκδήλωση για τον αείμνηστο σοφό Δάσκαλο Σαράντο Ι. Καργάκο

167

Από το  fb του Γεώργιος Δημακόγιαννης

«Η Ελληνική Ιστορική Συνέχεια και η Υπονόμευσή της»!

(Σήμερα) Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στις 7.30μμ, σπουδαία διαδικτυακή εκδήλωση για τον αείμνηστο σοφό Δάσκαλο Σαράντο Ι. Καργάκο!

Συγκεκριμένα:

Οι εκδόσεις Gutenberg μάς προσκαλούν στην παρουσίαση τού τελευταίου βιβλίου τού Σαράντου Ι. Καργάκου «Η Ελληνική Ιστορική Συνέχεια και η Υπονόμευσή της».

Ομιλητές:

– Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

– Γιάννης Σαρ. Καργάκος, Εκπαιδευτικός

– Κώστας Δαρδανός, Εκδότης

Μπορούμε να παρακολουθήσουμε ελεύθερα την εκδήλωση ΕΔΩ: https://zoom.us/j/97361404718

«Η Ελληνική Ιστορική Συνέχεια και η Υπονόμευσή της»

 Λίγα για το σπουδαίο βιβλίο:

Διακηρύσσεται πως δεν υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στους αρχαίους και στους σύγχρονους Έλληνες, ούτε καν με αυτούς της αυτοκρατορίας της Κ/Πόλεως. Έτσι με ποικίλους επιστημονικοφανείς τρόπους αναβιώνει η θεωρία του Φαλλμεράυερ.

Ήταν ομολογουμένως δύσκολο να υπάρχει συνεχής και σταθερή παρουσία Ελλήνων υπό συνθήκες υποταγής και δουλείας. Όμως ο ελληνικός κόσμος είναι μία συνεχής και δυναμική παρουσία και συχνά υπερτερεί έναντι του «άγριου νικητή» (ferum victorem), όπως λέγει ο Οράτιος. Το ελληνικό στοιχείο κατόρθωσε να υπερνικήσει και τις ακραίες χριστιανικές αντιδράσεις και να δώσει στη χριστιανικότητα οικουμενική διαπερατότητα.

Το να επιβάλλεις από τα μέσα τον πνευματικό και γλωσσικό πολιτισμό σου σ’ αυτόν που επίσημα κυριαρχεί είναι η αψευδέστερη μαρτυρία της ελληνικής συνέχειας.

Επίσης διατείνονται ότι χάθηκε κάθε ίχνος ελληνικότητας μέσα στη θάλασσα των πληθυσμιακών στοιχείων που ως επιδρομείς κατέκλυσαν τον ελληνικό χώρο. Η παρουσία τέτοιων και άλλων λαών στον ελλαδικό χώρο είναι αναμφισβήτητη. Αυτό όμως που διέφυγε από τον Φαλλμεράυερ και τους τωρινούς συνεχιστές του είναι τούτο το πολύ σημαντικό: κανείς τέτοιος λαός δεν έγινε εξουσία. Απεναντίας, με την πάροδο του χρόνου ο ελληνικός κόσμος αφομοίωσε τα ξενικά στοιχεία.