Κυβερνητικό-Οικολογικό «ψιλό-γαζί» δούλεμα στο πόπολο…

152
ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Προφανώς δεν ζούμε σε μια χώρα που η οικονομία της είναι υπό το καθεστώς μνημονίων. Δεν ζούμε σε μια χώρα πρωταθλητή της ανεργίας και μαζικής μετανάστευσης του παραγωγικού δυναμικού στο εξωτερικό, με μηδαμινές ελπίδες επιστροφής του. Δεν ζούμε σε μια χώρα που οι οικονομικοί δείκτες γκρεμίζονται, αλλά σε μια χώρα που έχει λυμένα όλα τα οικονομικά της προβλήματα και δεν την ενδιαφέρει να εκμεταλλευτεί το υπέδαφός της. Προφανώς είμαστε η «Αλίκη» και ζούμε το όνειρό μας, στην «χώρα των θαυμάτων»

Αλλιώς δεν εξηγείται η κατηγορηματική δήλωση από το Μαξίμου, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις λόγω προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών.

Ο οποιοσδήποτε κάνει σκέψεις ότι αυτές οι δηλώσεις προέρχονται:

α) από οικονομικά συμφέροντα εταιριών που χειραφετούν τις Κυβερνήσεις μας

β) από την ατολμία-δειλία υπό το φόβο τυχών μελλοντικών εχθρικών ενεργειών από τους γείτονες-Μογγόλους

είναι «ψεκασμένος» και εχθρός του περιβάλλοντος και της Γκρέτα. Και πιστέψτε με είναι καλύτερα να τα βάλεις με τα θηρία στη ζούγκλα, παρά να σου «αμολήσουν» οι διάφορες ΜΚΟ την Γκρέτα να σου επιτεθεί…..

Φυλάξτε λοιπόν τα κοιτάσματά μας. Καλά κάνετε. Άλλωστε ο λαός ευημερεί. Οι επενδυτές και οι επενδύσεις έχουν «στριμωχθεί» στη χώρα και δεν χωράνε άλλες, 5 μεγαλό-επενδυτές την ημέρα διώχνει ο Άδωνης γιατί δεν ξέρει ο Σταικούρας που να βάλει τα λεφτά. Τι να τα κάνουμε εμείς τόσα λεφτά και χλιδή; Κοντεύουμε να γίνουμε Μονακό και δεν θέλουμε εμείς τα λούσα, Απλός λαός είμαστε που βολευόμαστε με επιδόματα ΟΑΕΔ και κάρτες ανεργίας να ψωνίζουμε στα S/M….

Υ.Γ. Οι περιβαλλοντολογικές σας ανησυχίες στο Μαξίμου φυσικά εξαλείφτηκαν δια ριπή οφθαλμού όταν (για παράδειγμα) περνούσατε ΦΕΚ και Νόμους να πλημμυρίσετε όλα τα βουνά τις Ελλάδας με ανεμογεννήτριες και να διαλύσετε το περιβάλλον και τη φύση (ακόμα και στον Επικούρειο Απόλλωνα). Οι κακές γλώσσες λένε, για ανάμιξη συγγενικού προσώπου του περιβάλλοντος Κυρ.Μητσοτάκη στην μπίζνα αυτή….

Στο Πράσινο Ταμείο, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 130.000 ευρώ, προκειμένου να προωθηθεί η κάμψη των αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες σε μέρη που δρομολογείται η ανέγερση χιλιάδων αιολικών. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι μία εκ των δύο εταιρειών που ανέλαβαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Ταμείου, αποτελεί φόρουμ που ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδερφή του πρωθυπουργού. Επίσης στόχος του προγράμματος είναι να αποφευχθεί η παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, για τις παρανομίες που έχουν καταγγελθεί αναφορικά με τη χωροθέτηση των αιολικών πάρκων στη χώρα

Φαρισαίοι-Υποκριτές έρχεται και Πάσχα, αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επί γης ο Χριστός να σας πάρει με το βούρδουλα…(σας περιμένει όμως κάπου αλλού)