¨Έφυγε¨ ο Γιώργος Τσουτσάνης. Ο άνθρωπος που έσωσε τα οστά του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

463

Διαβάζουμε από το προσωπικό fb του Γιώργος Πραχαλιάς

12 Απρίλιος 2020  · 

«Σήμερα, Κυριακή των Βαίων, έφυγε από τη ζωή ο κ. Γιώργος Τσουτσάνης, ο άνθρωπος που σαν μαθητής γυμνασίου έσωσε με κίνδυνο της ζωής του τα οστά του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη από την εκδικητική μανία του κατοχικού διοικητή της Τρίπολης, του διαβόητου μελανοχιτώνα συνταγματάρχη Φεστούτσι.

Πριν λίγο καιρό είχα επισκεφτεί τον κ. Γιώργο για να τον ενημερώσω για την τιμητική θέση που θα κατείχε ο ίδιος το 2021, στους εορτασμούς της Τρίπολης για τα διακοσάχρονα της Εθνεγερσίας. Στο τέλος της συνάντησής μας με ρώτησε αιφνιδιασμένος γιατί του φίλησα τα χέρια και απάντησα ότι αυτά τα χέρια έσωσαν τη δόξα της Ελλάδας. Μέχρι και την τελευταία στιγμή σήμερα, η σκέψη του βρίσκονταν στην προετοιμασία της πόλης για τους εορτασμούς…

Το βαγόνι που μετέφερε τα οστά

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο στην Τρίπολη, με περιορισμένο αριθμό συγγενών όπως ορίζει ο νόμος για την πανδημία. Είναι όμως καθήκον όλης της Τρίπολης να τον αποχαιρετήσει πανδήμως με ένα μεγάλο χειροκρότημα από τα μπαλκόνια κάθε σπιτιού της πόλης, τιμώντας τον άνθρωπο που έσωσε τη δόξα της Ελλάδας και την ψυχή της πόλης…»