Ρύπανση του Αργολικού κόλπου από τα Χυμοποιεία. Η Περιφέρεια κοροϊδεύει και το υπουργείο προσπαθεί να θολώσει τα νερά

296

Η ρύπανση του Αργολικού κόλπου από τα  Χυμοποιεία της περιοχής έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου 2021. Η ερώτηση του βουλευτή Ανδρέα Πουλά προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος υποβλήθηκε στις 19-2-2021. Η απάντηση από το υπουργείο δόθηκε στις 16-3-2021, και απευθύνεται στους 3 βουλευτές της Αργολίδας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ).

Το υπουργείο, στην απάντησή του, προσπαθεί να θολώσει τα νερά λέγοντας πως «είναι σε εξέλιξη περιβαλλοντική επιθεώρηση ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω το περιστατικό της ρύπανσης του αργολικού κόλπου, το οποίο έλαβε χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου».

Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας (Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Αργολίδα) κοροϊδεύει, θεωρώντας ότι  απευθύνεται σε χαχόλους,  και εστιάζει την απάντησή της  σε ελέγχους που έχει κάνει στις Χυμοποιίες το 2014, 2016, 2017 και 2019, κατόπιν καταγγελιών.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, «το Υπουργείο με την απάντηση του,  προσπαθεί να “θολώσει” κι άλλο τα ρυπασμένα νερά του Αργολικού κόλπου, αποποιείται των  ευθυνών του ως ανώτερη εποπτεύουσα αρχή και προσπαθεί καταστήσει μοναδικά υπεύθυνους τους τοπικούς φορείς».

Οι Πολίτες και οι δήμοι που επέδειξαν μια σημαντική ευαισθησία, κινητοποιούμενοι αμέσως, προφανώς και δεν ικανοποιούνται με απαντήσεις του τύπου «αναμείνατε στο ακουστικό σας». Απαιτούν από την Περιφέρεια μια καθαρή απάντηση ως προς το τι μέτρα προτίθεται να λάβει, δεδομένου ότι από την ανεύθυνη λειτουργία των Χυμοποιείων πέραν του περιβάλλοντος πλήττονται και οι παραγωγοί εσπεριδοειδών.