Ο πρώτος οικίσκος, από ιδιωτική πρωτοβουλία, στους σεισμοπαθείς, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης “Λαρισαίων Κοινόν”

199

Στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δημοτικής Παράταξης “Λαρισαίων Κοινόν”, στα σεισμόπληκτα χωριά της Ελασσόνας, ο επί κεφαλής της παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Βαϊούλης* είχε δεσμευτεί  για την προσφορά ενός κοντέινερ στους πληγέντες άστεγους της Κοινότητας Ραχούλας του Δήμου Λαρισαίων.

Το κοντέινερ παραδόθηκε μέσα σε τρεις ημέρες και είναι ευγενής χορηγία του Βορειοηπειρώτη Οδυσσέα Μπόρου, επιχειρηματία στον χώρο των κατασκευών και μέλους της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν». Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Κώστα Βαϊούλη, τον κ. Δημήτρη Τσιάρα μηχανολόγο μηχανικό και τον κ. Κώστα Τάταρη νομικό,  παρέδωσε το κοντέινερ στον πρόεδρο της κοινότητας κ. Α. Γώγουλο ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της παράταξης. Το κοντέινερ θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε μια οικογένεια όπου ένα εκ των μελών της είναι ΑΜΕΑ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βαϊούλης τόνισε ότι:

«Σε έκτακτες συνθήκες, προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος και οι άμεσες ανάγκες του. Η πρωτοβουλία καλύπτει άμεσες ανάγκες διαβίωσης αλλά και ταυτόχρονα δείχνει στην πράξη ότι το πνεύμα αλληλεγγύης της Κοινότητας είναι ζωντανό και πρέπει να επικρατεί.

Ευχόμαστε την πρωτοβουλία μας να την ακολουθήσουν και όσοι μπορούν».

Ο Βοριοηπειρώτης κ. Οδυσσέας Μπόρος, π. Πρόεδρος του Βορειοηπειρωτικού συνδέσμου «Πύρρος», ερωτηθείς για τα απώτερα κίνητρα της προσφοράς του δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος «Είχα ηθικό χρέος απέναντι στους Λαρισαίους οι οποίοι, όταν ήρθα εδώ από την Αλβανία, μη έχοντας που την κεφαλήν κλίνε, οι Ελλαδίτες συμπατριώτες μας μας έδωσαν γενναιόδωρα και στέγη και τροφή».

  • Ο Κώστας Βαϊούλης είναι μέλος της ηγεσίας του “Δικτύου Αυτοδιοικητικών”