ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ

115

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Αστρολόγος-ερευνήτρια….

Τον τελευταίο καιρό έχουμε εντυπωσιαστεί, από το φαινόμενο της απόσυρσης των υδάτων της θάλασσας σε μεγάλη έκταση από τις ακτές, καθώς επίσης και από την μεγάλη χρονική διάρκεια του φαινομένου. Πρόκειται για τη γνωστή παλίρροια, που συνδέεται με τις φάσεις της σελήνης. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι στον πορθμό του Ευρίπου, αυτό το φαινόμενο είναι διαρκές.

Στην αστρολογία γνωρίζουμε ότι η Σελήνη συνδέεται με το υγρό στοιχείο, τόσο αυτό που βρίσκεται στον πλανήτη, όσο και αυτό που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό. Η «γέμιση» της Σελήνης αυξάνει την ποσότητα των υδάτων και η «χάση» την μειώνει. Οι αστρονόμοι γνωρίζουν πως όσο η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη, τόσο λιγότερη είναι η μαγνητική δύναμη που ασκείται, και τόσο μεγαλύτερη γίνεται η απόσυρση των υδάτων.

Το θέμα θέλει περεταίρω έρευνες. Προς το παρόν, με απασχολεί περισσότερο η Νέα Σελήνη της 13ης Μαρτίου, που είναι πιο αποκαλυπτική από το μυστήριο της απόσυρσης των υδάτων.

13 Μαρτίου, η Σελήνη μαζί με τον Ήλιο, τον Ποσειδώνα και την Αφροδίτη, θα βρίσκονται σε συζυγία, στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων. Θα υπάρχει άλλη μια πολυαστρία στο ζώδιο του Υδροχόου. Η αφθονία του υδάτινου στοιχείου, συνάδει με το σημερινό φαινόμενο της απόσυρσης των υδάτων, και η παρουσία του Ποσειδώνα στο Μεσουράνημα, μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ποσειδώνας αποκαλείται και «κοσμοσείστης». Αυτό βέβαια το στοιχείο, από μόνο του δεν είναι αρκετό για να βεβαιωθούμε πως επίκειται κι άλλος σεισμός, όμως το εξάγωνο με τον Πλούτωνα, που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό, και που διαρκεί ακόμα, είναι ένα στοιχείο που μας παραπέμπει σε γεωλογικά φαινόμενα, ίσως πολύ σοβαρά.

Την στιγμή που η Σελήνη μπαίνει στην νέα της φάση, ο Ουρανός θα κάνει εξάγωνη όψη με τον Ωροσκόπο, ο οποίος –όχι τυχαία- θα φιλοξενεί ένα υδάτινο ζώδιο, τον Καρκίνο. Το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης είναι γεμάτο από ύδωρ και αέρα. Ναι, σίγουρα κάτι ανανεώνεται, η κάθαρση είναι προ των πυλών,  σίγουρα κάτι αφυπνίζεται, σίγουρα κάτι θα μας εκπλήξει, αλλά η ποσότητα των υδάτων, πρέπει να μας κάνει προσεκτικούς.

Μαζί με την Σελήνη και τον Ήλιο, στις 23 μοίρες των Ιχθύων, θα βρίσκεται ο αστέρας ΜΑΡΚΑΜΠ, του αστερισμού του Πήγασου. Κατά τον Πτολεμαίο, ο αστερισμός συμβολίζει τις φιλοδοξίες, την αλαζονεία, τον μυστικισμό, τον ενθουσιασμό, το πείσμα, αλλά και την λανθασμένη κρίση. Αυτή την εποχή, διαθέτουμε απ’ όλα. Ο αστέρας ΜΑΡΚΑΜΠ, μαζί με τον Ήλιο και την Σελήνη, υπόσχονται δράση, στρατιωτικές κινήσεις, απογοήτευση στις υπερβολικές φιλοδοξίες, ατυχήματα, ασθένειες, τραυματισμούς και εμφανίσεις στρατού. Και πιστέψτε με, η Νέα Σελήνη θα διαθέτει απ’ όλα.

Στον ωροσκόπο θα καμαρώνουν δυο αστέρες των Διοσκούρων-Διδύμων, οι οποίοι συνδέονται και με την ανανέωση, την ικανότητα για διαπραγμάτευση, και έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη κατά την εποχή που ο Διαφωτισμός εισχωρούσε στην σκέψη και στις επιστήμες, και το Ελληνικό πνεύμα κυριαρχούσε μέσα από την Αναγέννηση.

Η Ιστορία των επόμενων ημερών είναι μεγάλη και σπουδαία, και γίνεται ακόμα σπουδαιότερη στις 20 Μαρτίου, όταν Ήλιος θα μπαίνει στο ζώδιο του Κριού, και θα σηματοδοτεί την Εαρινή Ισημερία, την πιο σημαντική ημέρα της χρονιάς, την επίσημη έναρξη της Άνοιξης και της Αναγέννησης.