Νέες πιλοτικές τομές Πέτρου Δούκα για την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

96

Από το προσωπικό fb του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα, διαβάζουμε τις πρωτοβουλίες του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής, στα πλαίσια στήριξης της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Ένα «μίνι ρεπορτάζ», όπως ο ίδιος το ονομάζει…

Μίνι ρεπορτάζ:

  1. Από την εξαιρετική επίσκεψη στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα με τον Βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό και τον Γενικό της ΔΕΥΑΣ Ηλία Τρακάκη, για όλα τα θέματα ενισχύσεων από τα διάφορα Προγράμματα!
  2. Λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος συμπληρώνονται 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ο Δήμος Σπάρτης, το ICC Ελλάδας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμφωνούν, κατ´ αρχήν, να συμπράξουν σε ένα μοναδικό και πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη και στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας στον Αγροτικό τομέα στην περιοχή της Σπάρτης και της ευρύτερης Λακωνίας, καθώς και στην ανάδειξη και προβολή και προώθηση των προϊόντων της Λακωνικής γης.

Είχαμε σήμερα το πρωί ΖΟΟΜ συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Λάκωνα) Γεώργιο Στρατάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, την Πρόεδρο του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Γιαβρόγλου και την συντονίστρια του ICC WOMEN Σπάρτης Αιμιλία Ρηγάκου, μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τη προώθηση της πρωτοβουλίας αυτής!

Εντωμεταξύ, θα συνδράμουμε και πρωτοβουλίες του ΕΛΓΟ στα webinars για •τη Κατάρτιση Νέων Γεωργών, •τη Μελισσοκομία, •τις Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, •τους Ψεκασμούς, •την τόνωση των Καλλιεργιών Καστανιάς, Καρυδιάς, Αμυγδαλιάς, κ.α., •τη δημιουργία Ορεινών Σημάτων, •τη Καταγραφή της Βιοποικιλότητας, κ.α. – πέρα από όσες δράσεις έχουμε καταγράψει στο προσχέδιο του Μνημονίου Συνεργασίας!!

  1. Είχαμε χθες το απόγευμα μια εξαιρετική συνάντηση για τη δημιουργία Συνδέσμου Παραγωγών Προϊόντων και Καλλυντικών από βότανα και φυτά που έχουν κάποιες θεραπευτικές ιδιότητες (βαλσαμόλαδο, σαπούνια, κεραλοιφές της φωτιάς, κ.α.)

Στόχος: να δούμε πως θα μπορούσαμε να υποβοηθήσουμε την ανάπτυξη του κλάδου!

—Θέλουμε να συνδέσουμε μεταξύ τους (network) όσες και όσους ασχολούνται με τους τομείς των φυσικών αλοιφών, αλλά και με Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Επιχειρήσεις, και με το ICC Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο – του οποίου είμαι Πρόεδρος!

—Να αξιοποιήσουμε το brand name MADE IN SPARTA, τις δυνατότητες του e-marketing, να διευκολύνουμε τη πρόσβαση στις αγορές και τη διεύρυνση της πελατείας τους, αλλά και τη διοργάνωση στη Σπάρτη διεθνούς Συμποσίου και WEBINARS με θέμα NATURAL DERMO-COSMETICS!!

—Θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα και τις αλοιφές που χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους εδώ και πολλές δεκαετίες από βαλσαμόχορτο, αχιλεία / αφροξυλιά, τσουκνίδα, λυγαριά (agnus-castus), ρίγανη κλπ., με τις αλοιφές που χρησιμοποιούσαν για τα τραύματα οι αρχαίοι Σπαρτιάτες στρατιώτες!

  1. Πάλι χθες, πολύ καλή συζήτηση με την Deborah Wince – Smith, Πρόεδρο του Global Federation of Competitiveness Councils στην Ουάσινγκτον = σπουδαία φιλέλλην και Σπαρτιατολάτρισσα ), τον Καθηγητή της Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στο American College in Greece, και την μοναδική Χρυσάνθη Γκάλλου του Nottingham University με αντικείμενο τη γενικότερη τόνωση της έρευνας και τη διάδοση της γνώσης για τον Σπαρτιατικό πολιτισμό =

(Θα τα μεταφράσω μόλις ευκαιρήσω )

  1. Develop a standing committee = team to promote the development of a network with all those who are doing any sort of research on Sparta!
  2. See if we can develop a joint loose-architecture Institute of Dorian Studies, with other academic institutions!
  3. Organize the Being Peloponnesian Nottingham Live Web Series
  4. Conference on Constitutions from Lycurgus to the Constitutions of the Greek Revolution of 1821.
  5. Conference with the USA Embassy on the American Philellenes of 1821!
  6. Sports events