Θα κάνουμε τα rapid test, μόνοι μας στο σπίτι. Κυκλοφορούν ήδη ατομικές συσκευασίες

579

Με ένα χρόνο καθυστέρηση, Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση καταλήγουν στην αναγκαιότητα των μαζικών ελέγχων για τον εντοπισμό και την ανίχνευση της πορείας της επιδημίας της ασθένειας COVID -19, μέσω της διενέργειας των rapid test.

Αφού πρώτα έχασαν πολύτιμο χρόνο και εξέθεσαν τους Έλληνες στον ιό SARS-COV-19, υποβαθμίζοντας την χρήση των rapid test, ανακοίνωσαν πριν από 4 μήνες πως η μέθοδος ταχείας ανίχνευσης είναι αποτελεσματική και αξιόπιστη. Έφτασαν μάλιστα να επιβάλουν και ανώτατη τιμή πώλησης τα 10 ευρώ.

Σήμερα, κάνουν ένα ακόμη δειλό βήμα. Σκέπτονται να προωθήσουν την πραγματοποίηση ατομικών test στο σπίτι κάθε ενδιαφερόμενου.

Αυτό θα επιτρέψει τον “αθόρυβο έλεγχο”, χωρίς κοινωνική έκθεση και την απελευθέρωση ανθρώπινων πόρων από το σύστημα, για να μπορέσουν τα εξειδικευμένα συνεργεία να εντοπίσουν τον έλεγχο σε “καυτές” εστίες πιθανής εξάπλωσης (Οικισμοί Ρομά, Παράνομων Μεταναστών, Άστεγοι κλπ).

Να θυμίσουμε ότι κυκλοφορούν τρία είδη test ανίχνευσης του κορωναϊού.

Τα Μοριακά test. Υψηλού κόστους, με απαίτηση μεγάλου χρονικού διαστήματος για την έκδοση του αποτελέσματος, και πραγματοποίηση σε εξειδικευμένα εργαστήρια του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Τα test Αντιγόνου. Χαμηλού κόστους, τα οποία πραγματοποιούν οι κρατικές περιφερόμενες μονάδες, με χρόνο απόκρισης 15 λεπτά και αξιοπιστία περίπου 82%.

Τα test Αντισωμάτων IgG/IgM. Χαμηλού κόστους. Τα οποία μπορεί να τα κάνει κάθε ενδιαφερόμενος μόνος του στο σπίτι ή το γραφείο (κατά το πρότυπο του test για τους διαβητικούς), με χρόνο απόκρισης 4 λεπτά και αξιοπιστία 96,7%.