Η Μαργαρίτα Σπυριδάκου παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη, από την προεδρία της Επιτροπής εορτασμού για τα 200 χρόνια από το 1821

172
Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας Μαργαρίτα Σπυριδάκου (εκλεγμένη με την παράταξη Νίκα) παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη, από την προεδρία της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η επιστολή παραίτησης αναφέρει ως αιτία την έλλειψη ανταπόκρισης στο έργο της Επιτροπής από τον Περιφερειάρχη, την υποστελέχωση του εγχειρήματος και τη ασυνέπεια, ως προς την δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Παν. Νίκας.

Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

«Παπαδιάνικα, 3 Μαρτίου 2021

Κύριε Περιφερειάρχη

Μετά την απάντησή σας στην τελευταία μου επιστολή σχετικά με το θεσμικό μου ρόλο στη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης είναι προφανής η διάσταση των μεταξύ μας απόψεων ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Σε όλο αυτό το διάστημα, πρόθεση μου ως Εντεταλμένης Συμβούλου και Προέδρου της Γνωμοδοτικής Επιτροπής ήταν η διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων σε κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης καθώς το θεωρούσα ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Κάνοντας μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας στη Γνωμοδοτική Επιτροπή αναγνωρίζω ως μεγαλύτερη μου κατάκτηση ότι καταφέραμε να συνεργαστούμε αρμονικά τόσο με τα πρόσωπα εκτός παρατάξεων, όσο και με τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής αρχής και της αντιπολίτευσης.

Καταβλήθηκε από κοινού προσπάθεια να παραμερίσουμε διαφορές και διαφωνίες και να συμμετέχουμε ισότιμα σε ένα δημιουργικό διάλογο προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του τεράστιου ρόλου της Πελοποννήσου στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Προβληματίστηκα πολλές φορές αναφορικά με την υποστελέχωση του εγχειρήματος όπως και από την έλλειψη ανταπόκρισης σε σειρά αιτημάτων και επιστολών μου. Συνέχισα όμως καθώς από άποψη χαρακτήρα είμαι άνθρωπος που δεν εγκαταλείπει ότι αναλαμβάνει έχοντας την πεποίθηση ότι στην πορεία θα εισακουστεί μέρος των προτάσεων μου όπως και αυτών της γνωμοδοτικής και θα υλοποιηθεί ένα όσο το δυνατό ευρύτερο φάσμα δράσεων γύρω από το σημαντικό χρονικό αυτό ορόσημο για την Πελοπόννησο.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι έχουμε μεν προγραμματίσει κάποιες αξιόλογες δράσεις αλλά όχι όλες αυτές για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί από τη σύσταση της Επιτροπής και κατά την ψήφιση της προγραμματικής για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η απόφαση σας να μη συνεχιστεί η κατασκευή ιστοσελίδας για τις επετειακές εκδηλώσεις ενώ έχει γνωμοδοτήσει επ’ αυτού η Επιτροπή, ενώ έχουμε αναθέσει το εγχείρημα σε ειδικούς (με δική σας έγκριση) και παρά το γεγονός ότι έχουμε διαθέσει κόπο και χρόνο τόσο εγώ προσωπικά όσο και εθελοντές που επιστρατεύτηκαν γι’ αυτό το σκοπό, ήρθε να προστεθεί σε σειρά γεγονότων ως το επιστέγασμα της μεταξύ μας διαφορετικής αντίληψης και ιεράρχησης στόχων και δράσεων.

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της θέσης μου ως Εντεταλμένης Συμβούλου έλαβα την απόφαση να αποχωρήσω κρίνοντας ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να συνεχίσω.

Η πολιτική συνίσταται για μένα σε ένα διαρκή αγώνα πίστης και συνέπειας λόγων και έργων και όχι σε μια ματαιόδοξη προσπάθεια διατήρησης τίτλων και αξιωμάτων.

Συνεπώς θεωρώ χρέος μου δεδομένου ότι έφτασαν σε ικανό σημείο υλοποίησης όλα όσα είχαν τη θετική έγκριση της Επιτροπής να υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου ούτως ώστε ο διάδοχος μου να διαθέτει επαρκή περιθώρια δράσης».