Η εβδομάδα που πέρασε. Μια συνθετική ματιά με (προσπάθεια) εξω-συστημικής οπτικής

127

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η αποδοχή της αριστερής πολιτικής ατζέντας, είναι το κοινό χαρακτηριστικό των κομμάτων του αυτοαποκαλούμενου “δημοκρατικού τόξου”. Την εβδομάδα που πέρασε, αυτό έγινε πολύ καθαρό, για όποιον μπορεί να βλέπει χωρίς παρωπίδες.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η προβολή του Κουφοντίνα, σε ηρωικό φόντο, έγινε συστηματικά από τα συστημικά μέσα και δημιούργησε τις συνθήκες δημιουργίας φυτωρίων χρήσιμων τρομοκρατικών καρικατούρων.

Ο ανάγκη προστασίας του Κυρ. Μητσοτάκη από την κατηγορία ότι «το περιβάλλον του προώθησε ανθρώπους τύπου Λιγνάδη», σε θέσεις επίδρασης επί της κοινωνίας (υπηρετώντας μια στρατηγική προώθησης ανθρώπων και συμπεριφορών ΛΟΑΚΤ), οδήγησε στην συστηματική κάλυψη της υπόθεσης με ένταση προβολής των θεμάτων λεκτικής βίας και σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους καλλιτεχνικούς χώρους.

Η τρομολαγνική προβολή της επιδημίας κορυφώθηκε, έχοντας ως στόχο την κάλυψη της κυβερνητικής ανικανότητας να προετοιμάσει, επί ένα ολόκληρο χρόνο, την Πρωτοβάθμια βαθμίδα Υγείας στον ρόλο που θα έπρεπε να έχει για την έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου COVID -19. 

Τα μέτρα εγκλεισμού αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τεχνητό κύμα ανησυχιών που κάλυψαν τις αναμενόμενες αντιδράσεις από την κατά 40% μείωση των δικαιούχων επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς και των προετοιμασιών για εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα.

“Περιέργως πως”, οι στρατηγικοί αναλυτές εξαφανίσθηκαν από τα κανάλια και η πλημμυρίδα των 87 πολεμικών σκαφών, των 27 αεροπλάνων (όλων των αποστολών) και των 20 ελικοπτέρων, που έβγαλε στο Αιγαίο Πέλαγος η Τουρκία δεν έγινε επαρκώς γνωστή. Ο απασχολημένος με το τηλεκοντρόλ του μέσος έλληνας, δεν πληροφορήθηκε -επί της ουσίας-  το γεγονός. Ούτε του εξήγησε κανένας τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Εξ ίσου περιέργως, ξεκίνησε η προεργασία κυβερνητικής ένταξης της εθνομηδενίστριας Άννας Διαμαντοπούλου και βέβαια της εκκαθάρισης εκκρεμοτήτων εν όψει εκλογών. Εκλογών που θα έχουν ως κύριο στόχο την κυριαρχία Μητσοτάκη και των ανθρώπων του επί του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου στη συνέχεια να επιχειρηθεί η μετατροπή της σε Κεντρώο κόμμα, πλήρως υπάκουο στις βουλές της Ευρωπαϊκής νομεγκλατούρας.

Υ.Γ. Η αδελφή έγραψε ένα νερόβραστο άρθρο κατά της τρομοκρατίας και ο κουμπάρος το δημοσίευσε πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ. Όσο για την ανεψιά, σιγά την ιστορία, ένα κορωνοπάρτυ έκανε η κοπέλα και μάλιστα χωρίς να προκαλέσει συλλήψεις και πρόστιμα εκ μέρους του ευγενικού αστυνομικού διευθυντή της περιοχής.

ΠΗΓΗ: http://koinosparanomastis.blogspot.com/2021/03/blog-post_8.html

(Το σκίτσο είναι του πολιτικού σκιτσογράφου Τάκη Δάκογλου)