Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προετοιμασίας των Τοπικών Στελεχών που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και όχι μόνον συνέπειες της COVID -19

80

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε ένα πολύ φιλόδοξο έργο, με τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Πρόκειται για το έργο «Local Leadership For European Rural And Small Cities (Τοπική ηγεσία για ευρωπαϊκές αγροτικές και μικρές πόλεις)», του οποίου η υλοποίηση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2022.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προορίζεται από την Ευρωπαϊκή ηγεσία να αναλάβει την ευθύνη να αντιμετωπίσει, να  μετριάσει και να ξεπεράσει τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης, που δημιουργεί ο COVID-19, προκειμένου να απαλύνει τις καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή και τον κίνδυνο να επιδεινωθούν οι κοινωνικές εντάσεις στο μέλλον. Αυτό το έργο, που βασίζεται στην παροχή απαντήσεων για την επερχόμενη κρίση και τις συνέπειές της, θα παρουσιάσει μια εικόνα της σημερινής πραγματικότητας, η οποία δείχνει καθαρά ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από το προηγούμενο έτος.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του έργου «Local Leadership For European Rural And Small Cities (Τοπική ηγεσία για ευρωπαϊκές αγροτικές και μικρές πόλεις)», είναι η δημιουργία ενός δικτύου το οποίο θα συμπεριλαμβάνει φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο θα σταθεί αρωγός στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια άμβλυνσης των συνεπειών της πανδημίας.

Φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες και τα ηγετικά τους στελέχη να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια ώστε να διαδραματίσουν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια, καθώς οι ανάγκες ποικίλλουν και διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.