Ετοιμάζεται για βουλευτική υποψηφιότητα ο Τάσος Χειβιδόπουλος;

570
Η Φώφη θέλει τοη Χειβιδόπουλο στο Ψηφοδέλτιο της Αργολίδας

Ανάλυση του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Η έντονη εκλογική φημολογία, που αναπτύχθηκε τον τελευταίο μήνα προβλέποντας τις εθνικές εκλογές να γίνονται το Φθινόπωρο, σε συνδυασμό με τον υπό ψήφιση εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έφεραν στο προσκήνιο έναν προβληματισμό του τέως αντινομάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου. Την επιθυμία του να γίνει Βουλευτής!

Δεν είναι όμως μόνον ο Τάσος Χειβιδόπουλος που το σκέπτεται. Είναι και ένα πλήθος κομματικών στελεχών της Αργολίδας που θεωρούν ότι η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ “θα έδενε την τρίτη έδρα του νομού στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά”.

Είναι αλήθεια ότι, ο Τάσος Χειβιδόπουλος, πολιτικά μεγαλωμένος μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, με σχέσεις και επαφές με το σύνολο των στελεχών του τέως πανίσχυρου κόμματος, αποτελεί μια εξαιρετική βουλευτική υποψηφιότητα για το κόμμα που σήμερα δείχνει να είναι στάσιμο. Η παρουσία του σε θέσεις εξουσίας επί σειρά ετών, του επέτρεψε να δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο προσωπικά αφοσιωμένων στελεχών που απλώνονται εντός του νομού, και πέραν του στενού κομματικού του χώρου. Ανθρώπων με ισχυρό πέρασμα στην κοινωνία που θα μπορούσε εύκολα να μεταφραστεί σε ψηφοδέλτια υπέρ του κόμματος και ψήφους υπέρ του τ. αντινομάρχη.

Η πλειοψηφία του στενού του επιτελείου, βλέπουν την πολιτική επιλογή της βουλευτικής υποψηφιότητας ως αναγκαίο μονόδρομο, θεωρώντας ότι μπορεί να υπερκεράσει σε ψήφους τον χαμηλών τόνων Ανδρέα Πουλά. Συγχρόνως, βλέπουν με απαισιοδοξία μια εκ νέου υποψηφιότητα του Τάσου Χειβιδόπουλου ως διεκδικητή του Δήμου Άργους Μυκηνών, με τον Δημήτρη Καμπόσο απέναντί του.

Η άνετη εκλογή του Δημήτρη Καμπόσου, από την πρώτη εβδομάδα, στην πρόσφατη αναμέτρησή τους δεν ξεχνιέται εύκολα. Ο δυναμισμός που συνεχίζει να επιδεικνύει -σε καιρό πανδημίας- με εγκαίνια, κατασκευή και προγραμματισμό νέων έργων, προδιαγράφουν το μέλλον. Συσχετιζόμενα και με τον νέο εκλογικό νόμο που προβλέπει εκλογή Δημάρχου με 43% μόνον και προικοδότηση με το 65% των Δημοτικών Συμβούλων, τοποθετούν μια νέα δημοτική προσπάθεια της παράταξης Χειβιδόπουλου στα έδρανα της αντιπολίτευσης και μάλιστα με ακόμα λιγότερους συμβούλους.

Ο Τάσος Χειβιδόπουλος δεν μιλά δημοσίως για το ενδεχόμενο μετακίνησής του στον κοινοβουλευτικό στίβο όμως, επειδή είναι πολιτικό όν γνωρίζει ότι μία ακόμη ήττα από τον Καμπόσο θα τον έθετε οριστικά εκτός κάθε παιχνιδιού. Γνωρίζει επίσης πως η πολιτική του επιρροή σε επίπεδο νομού είναι μεγαλύτερη από αυτήν στην περιφέρεια του Δήμου Άργους Μυκηνών. Τέλος, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή ανοίγει (στον ίδιο και στους στενούς του συνεργάτες) τον δρόμο προς θέσεις άσκησης εξουσίας σε κάθε περίπτωση κυβερνήσεων ευρείας βάσης που θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση της οικονομικής καταιγίδας που αναμένεται.

Μπροστά στο τρίστρατο των επιλογών που έχει, ο Τάσος Χειβιδόπουλος θα πρέπει να αποφασίσει (υπολογίζοντας και τη γνώμη των συνεργατών του) αν θα ιδιωτεύσει, εγκαταλείποντας το πολιτικό πεδίο, αν θα αποσυρθεί οριστικά, μετά από μία νέα ήττα στις Δημοτικές εκλογές ή αν θα μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, σταθεροποιώντας το κόμμα του στην τρίτη θέση και διεκδικώντας ο ίδιος το βουλευτικό έδρανο με πολύ ισχυρές πιθανότητες και κυρίως με δικαίωμα και μιας δεύτερης προσπάθειας.