Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» –3 εκατ. ευρώ για «Αγορά και Εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Συσκευών Διαβίβασης Δεδομένων (ΣΔΕ-VMS) – ERS – AIS»

67

Η εν λόγω Δράση αφορά στην ανελαστική υποχρέωση των επαγγελματιών αλιέων και ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών να φέρουν στα σκάφη τους λειτουργικές τις ηλεκτρονικές συσκευές δορυφορικού εντοπισμού και διαβίβασης δεδομένων ΣΔΕ (VMS)-ERS και AIS κατά περίπτωση. Η υποχρέωση αυτή προκύπτει από το Κοινοτικό θεσμικό πλαίσιο. Η δράση του επιχειρησιακού προγράμματος περιλαμβάνει την «Ανάπτυξη, αγορά και εγκατάσταση των απαραίτητων στοιχειών, περιλαμβανομένου υλικού και λογισμικού, για τη διασφάλιση της διαβίβασης δεδομένων από τους φορείς που ενέχονται στην αλιεία και στην εμπορία των προϊόντων αλιείας τόσο στις εθνικές όσο και στις ενωσιακές αρχές, περιλαμβανομένων των απαραίτητων στοιχείων συστημάτων ηλεκτρονικής καταγραφής και αναφοράς πληροφοριών (ERS), συσκευών δορυφορικού εντοπισμού ΣΔΕ (VMS) και συστημάτων αυτόματου εντοπισμού (AIS)».

Στόχος της δράσης

Για να εξασφαλισθεί ο αποτελεσματικός έλεγχος των δραστηριοτήτων αλιείας, χρησιμοποιούνται μέσα ώστε να καλύπτεται πλήρως η «διαδρομή» των αλιευμάτων από την αλιεία στην κατανάλωση. Στόχος της Δράσης είναι η παροχή των μέσων αυτών, έτσι ώστε να διεξάγονται έλεγχοι σε υψηλό επίπεδο και να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τους κανόνες της ΚΑλΠ.

Διαβάστε στο https://www.otavoice.gr τους δικαιούχους, τους δυνητικά δικαιούχους, τους όρους και προϋποθέσεις επιχορήγησης, το Χρηματοδοτικό σχήμα και τη Διαδικασία υποβολής αίτησης.