ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

157

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Φτάσαμε στην εαρινή ισημερία, τη γιορτή του Ήλιου. Από τα πολύ αρχαία χρόνια, οι Έλληνες, γνώριζαν την ιδιαίτερη σημασία αυτής της στιγμής, στην εξέλιξη των ουσιών της Φύσεως. Οι δυο ισημερίες του χρόνου και τα δυο ηλιοστάσια, ονομάζονται «φυσικές γιορτές», επειδή αποτελούσαν τους τέσσερις σταθμούς στον ετήσιο κύκλο της εξέλιξης των ουσιών της Φύσεως.

Στην αρχαιότητα, η εαρινή ισημερία, συμβόλιζε για πολλούς λαούς την αρχή του χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για την αστρολογία.

Η εαρινή ισημερία συμβαίνει όταν ο Ήλιος μπαίνει στην 1η μοίρα του Κριού. Αυτή η στιγμή του χρόνου είναι πολύ σημαντική για την εξέλιξη των γεγονότων που θα ακολουθήσουν, γιατί από το ωροσκόπιο της ισημερίας, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τις εξελίξεις στη ζωή των ανθρώπων όλης της χρονιάς.

Στο ωροσκόπιο της Εαρινής Ισημερίας , στις 20 Μαρτίου 2021, κυριαρχούν 3 πλανήτες, ο Ήλιος, ο Δίας και η Σελήνη. Δύσκολες καταστάσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα χρονιά. Κυριαρχεί ο φόβος του πολέμου,  οι τέχνες, η παιδεία, ο πολιτισμός, τα ταξίδια, οι μετακινήσεις γενικότερα, καθώς και η ενημέρωση, θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

Υπάρχει πιθανότητα για περισσότερους σεισμούς, αστάθειες στην διπλωματία, μυστικές διπλωματικές κινήσεις, παρακράτος, μυστικές υπηρεσίες, και γενικά υπόγειες ενέργειες.

Η Αφροδίτη στον 10ο οίκο της εξουσίας είναι «καμένη» από την ανάσα του Ήλιου. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης, θα βρίσκεται στον δυσμενή 12ο οίκο, και φέρνει κακοτυχίες και φυλακίσεις.

Η γνωστή αντιπαράθεση Δία – Κρόνου που ξεκίνησε στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου συνεχίζεται, και όπως βλέπουμε, αυτή τη στιγμή, το προβάδισμα το έχει ο Δίας, που προσπαθεί να διορθώσει τις ζημιές του πατέρα του Κρόνου. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι Έλληνες της Μακεδονίας και της Θράκης. Ο Κρόνος με τον Ουρανό που βρέθηκαν με όψη τετραγώνου τον Φεβρουάριο, θα επαναλάβουν αυτή τη σχέση τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο, φέρνοντας διχασμό και αντιπαράθεση ανάμεσα στους ανθρώπους. Οι μεταβολές σε θέματα τραπεζών και οικονομίας θα είναι αναπόφευκτες. Η κρίση θα είναι παγκόσμια, η φθορά και η κόπωση θα απλώνονται σε όλους τους τομείς. Η παρακμή θα συμπαρασύρει τα πάντα.

Ο Ήλιος, κυβερνήτης της νέας χρονιάς, είναι ικανός για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Μια σύντομη περίοδος ανάσας θα έρθει από 13 Μαΐου έως 29 Ιουλίου, που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Ο Δίας θα παίξει τον ρόλο του αναμορφωτή, του συμπαραστάτη, του δίκαιου κριτή, εκείνου που θα προσπαθήσει να φέρει την ισορροπία.

Κοντά στον ωροσκόπο, θα βρίσκεται ο αστέρας MIRZAM του Μεγάλου Κυνός, το αστέρι που «αναγγέλλει» την άφιξη του Σείριου, του πλέον λαμπερού, εκείνου που θα ρίξει φως στα σκοτάδια. Μαζί με τον πολεμοχαρή Άρη θα βρίσκεται ο βασιλικός αστέρας ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ, ο «οφθαλμός» του αστερισμού του Ταύρου, ένας αστέρας που συνδέεται με ατυχήματα, πυρετούς και δολοφονίες.

Μεσουρανεί ο αστέρας ΑΝΚΑΑ, του αστερισμού του Φοίνικα. Φοίνιξ, από το «φοινός», δηλαδή πορφυρός. Πρόκειται για το μυθικό πουλί που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του, όπως περιγράφει ο Ηρόδοτος. Το πουλί που γεννάει το πυρ, κατακαίγεται, και ανασταίνεται. Είθε ο Φοίνιξ να αποτελέσει για μια ακόμα φορά το σύμβολο της αναγέννησης της πατρίδας μας από τις στάχτες της.