Δράσεις για τον εορτασμό της Επανάστασης του 1821 στο Δήμο Πύργου

134
Η μάχη του Πύργου

Ο Δήμος Πύργου προχωρά στην υλοποίηση δράσεων για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι οποίες θα έχουν έντονο τοπικό χαρακτήρα καθώς κύριος στόχος είναι να αναδειχθεί και να πάρει τη θέση που της αξίζει στην Ιστορία η Μάχη του Πύργου στις 3 Απριλίου 1821. Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 18.00, με αφορμή την 200η επέτειο, ο Δήμος Πύργου θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα « «Η Ηλεία κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» με τη συμμετοχή επιφανών Ακαδημαϊκών, ιστορικών και ερευνητών.

Γεώργιος Κουρκούτας

Την εν λόγω εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι : Ανδρέας Φίλιας – Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις εκδηλώσεις που αφορούν το 1821 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος – Δήμαρχος Πύργου, Χάρης Μικελόπουλος – Πρόεδρος Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου, Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Σπανόπουλος- Εκπρόσωπος Ι.Μ. Ηλείας, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι: Δημήτριος Σταθακόπουλος (Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου – Οθωμανολόγος),

Θεόδωρος Λάμπρος

Θεόδωρος Λάμπρος – Ιστορικός και Ειδικός Συνεργάτης Δήμου Πύργου σε θέματα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού, Γεώργιος Κουρκούτας – Φιλόλογος – Ιστορικός Ερευνητής και Περικλής Καπετανόπουλος (Δημοσιογράφος – Ιστορικός Ερευνητής). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Περικλής Πατσούρης.

ΠΗΓΗ: https://www.skalistiri.news/