Δημ. Σύμβ. Πατρέων Νίκος Μοίραλης: Από τις εκδηλώσεις της Πάτρας για το 1821, λείπει η… Πάτρα

Να έρθει το θέμα των επετειακών εκδηλώσεων για το 1821 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος  της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» στο   Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Νίκος Μοίραλης.

Ο κ. Μοίραλης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα που υποβλήθηκε  στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι αποσπασματικές εκδηλώσεις που δεν επιτυγχάνουν σε καμία περίπτωση τους στόχους της προβολής της Πάτρας ή της δημιουργίας υποδομών και σίγουρα δεν εστιάζουν στην ιστορία της πόλης με στόχο να τη φωτίσουν.

Διαβάστε εδώ https://www.thebest.gr όλη την τοποθέτησή του, στην οποία αναφέρει πολύ σοβαρά πράγματα και κάνει προτάσεις. Χαρακτηριστικά απόσπάσματα αυτής είναι :

«Θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε τι ύψους είναι αυτή η πρόταση για το «Α. Τρίτσης». Πόσο χρήματα διεκδικεί δηλαδή από αυτό ο Δήμος Πατρέων μέσω της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821-2021» συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ. Το να φωτίσουμε τα αγάλματα είναι το μόνο που ζητάει ο Δήμος της Πάτρας; Το μόνο που διεκδικεί;»

«Ούτε μελέτες για την Επανάσταση στην Πάτρα, ούτε διαδημοτικές συνεργασίες με τους όμορους Δήμους με θεματική συνάφεια, ούτε θεματικό μουσείο, ούτε ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια για την Επανάσταση, ούτε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο (διαβάζουμε ότι αντί να κάνετε διάλογο έχετε απλά αποστείλει μια πρόταση για συμμετοχή σε κάποια εκδήλωση), ούτε δημιουργία  ιστορικής – τουριστικής διαδρομής για την Πάτρα στόχος της  οποίας θα ήταν η αξιοποίηση και ανάδειξη περιοχών στην πόλη που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης…

Και βεβαίως ούτε λόγος για εκδηλώσεις που ψάχνουν το πράγμα λίγο παραμέσα, όπως θα μπορούσε π.χ. να είναι μια εκδήλωση – συνέδριο που θα εστιάζει στο πώς ο Εθνικός Διχασμός που ζήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν λειτούργησε ως ανάχωμα στην πορεία της χώρας και κυρίως πώς μπορούμε σήμερα να αποφύγουμε αντίστοιχους διχασμούς και να προχωρήσουμε οι Έλληνες ενωμένοι, να φύγουμε μπροστά, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας.

Ούτε δημιουργία λογότυπου, ούτε καμπάνια διαφημιστικής προβολής που θα αναδείξει την ιστορικότητα της Πάτρας και την συσχέτιση της με την έναρξη της Επανάστασης.»

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν