Βίαια επεισόδια και άρση μέτρων στην Κύπρο: Επαναφορά του 25% του προσωπικού στις επιχειρήσεις -Ανοίγουν οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης

169
Limassol Agora
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ. ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα 12 Μαρτίου 2021, ο υπουργός Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε, επαναφορά του 25% του προσωπικού που προσέρχεται με φυσική παρουσία στις επιχειρήσεις, λειτουργία των εξωτερικών χώρων εστίασης με αυστηρό Πρωτόκολλο και αναστολή της φυσικής παρουσίας των Γυμνασίων για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αναλυτικά τα μέτρα μπορείτε να τα δείτε εδώ

Τα μέτρα αυτά ανακοινώνονται μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λεμεσό το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαρτίου 2021, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας.

Δυνάμεις της Αστυνομίας επιχείρησαν να διαλύσουν πλήθος διαδηλωτών που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Λεμεσού για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, το 5G και τη διαφθορά. Οι περίπου 500 διαμαρτυρόμενοι απάντησαν πετώντας πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια έκαψαν περιπολικά και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο.

Φυσικά πάλι βρήκαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το πλήθος, οι γνωστοί χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος και να βγάλουν το ανθελληνικό τους δηλητήριο. Μάλιστα δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι προτιμούν τους Τούρκους. Λυπηρό σε μια χώρα που το 40% είναι υπό κατοχή και ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι από την εισβολή των μογγόλων στο νησί.