Ήταν στραβό το κλίμα- το έφαγε και ο γάιδαρος…(η ΥΓΕΙΑ στην Μ.Ε.Θ)

131

Το θέμα ¨Νοσοκομειακή Περίθαλψη στο Νομό Ηλείας¨  είναι βαριά άρρωστο. Χρησιμοποιώντας ιατρικούς όρους θα λέγαμε ότι η Υγεία στην Ηλεία είναι στη διασωληνωμένη στην Μ.Ε.Θ σε μηχανική υποστήριξη και απλά περιμένει ποιος θα τραβήξει τη πρίζα.

Είναι χαρακτηριστική η  ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Γ.Ν. Πύργου και Κέντρων Υγείας Ανδρίτσαινας και Γαστούνης, για τις παραιτήσεις και γενικότερα αποχωρήσεις γιατρών που έχουν αποδυναμώσει το νοσοκομείο Πύργου, το οποίο παρουσιάζει μια εικόνα διάλυσης.

«Χωρίς καμία έκπληξη η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου παρακολουθεί την διάλυση της μοναδικής Παθολογικής κλινικής του νομού Ηλείας μετά τις παραιτήσεις των τριών συναδέλφων παθολόγων, οι οποίες καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη την περαιτέρω ασφαλή λειτουργία της.

Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές των 11 συνολικά συναδέλφων που αποχώρησαν σταδιακά από το ΓΝ Ηλείας μέσα στον τελευταίο χρόνο και οδήγησαν στην αποδυνάμωση της ΜΕΘ με τον εξαναγκασμό σε διωγμό των δύο εμπειρότατων ιατρών της, στην αποψίλωση των ΤΕΠ με την φυγή των δύο ορθοπεδικών ιατρών, στην υποστελέχωση της καρδιολογικής και χειρουργικής κλινικής με τη μη ανανέωση παραμονής των επικουρικών ιατρών και την μετακίνηση των αντίστοιχων μόνιμων ιατρών στην ΜΕΘ για την κάλυψη της, στην αποδυνάμωση του ακτινολογικού και αναισθησιολογικού τμήματος, στην μετακίνηση της προσωποπαγούς θέσης της μοναδικής ενδοκρινολόγου του νοσοκομείου του Ρίου… και ο κατάλογος θα συνεχιστεί..(όλη την επιστολή μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ )

Το περιστατικό με το 10χρονο κοριτσάκι, που κατέληξε χθες 4 Μαρτίου 2021, ήρθε ως μια ακόμα σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι γεγονός ότι όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκανε τα πάντα, αλλά δυστυχώς δεν έφτανε. Όμως το ίδιο ταλαιπωρημένο και ελλιπέστατο προσωπικό πλέον δεν φτάνει. Στο μέλλον δε θα υπάρχει ούτε αυτό να προσπαθεί τουλάχιστον να μπαλώσει τις τρύπες του συστήματος Υγείας. Ένα σύστημα Υγείας που περηφανεύεται ότι εν μέσω υγειονομικής κρίσης βελτιώνεται. Όμως το ότι άφησε έναν ολόκληρο Νομό με 1 μόνο παθολόγο, απλά δείχνει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.