Τι θέλουν οι έφηβοι να γνωρίζουμε γι’ αυτούς. Οι ανησυχίες και τα θέλω τους

61

Πολλοί τους θεωρούν τη «γενιά του ίντερνετ». Ταυτόχρονα, όμως, είναι η γενιά που φέρει μαζί της την αμφισβήτηση για μια πληθώρα στερεοτύπων του παρελθόντος, ενώ φαίνεται έτοιμη να επαναπροσδιορίσει δυναμικά τον τρόπο που διαμορφώνεται το μέλλον της. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), δίνουν βήμα στους έφηβους του σήμερα για να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 18:30 ένα live webcast με θέμα: «Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;».

Η επικοινωνία, η διασκέδαση, ακόμα και η εκπαίδευσή τους – ιδίως τον τελευταίο χρόνο – γίνεται μέσα από οθόνες. Ποιοι είναι τελικά οι σημερινοί έφηβοι; Τι τους απασχολεί και τι θέλουν να μας πουν; Έντεκα έφηβοι από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, γίνονται ομιλητές και συνδημιουργοί με στόχο να καθορίσουν με απόλυτη ελευθερία την θεματολογία, τις ερωτήσεις, και τον τρόπο συζήτησης σε ένα live webcast που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τους ίδιους μέσω της πρωτοβουλίας των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ.

Οι γονείς τους, κατά κανόνα, έχουν βιώσει την παγκόσμια οικονομική κρίση σε παραγωγική ηλικία, ενώ οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την εργασία πολύ διαφορετικά. Έχουν βιώσει την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους και ξέρουν τι σημαίνει ο όρος «bullying». Παρότι χαρακτηρίζονται κατά το κοινώς λεγόμενο ως «το μέλλον του κόσμου», ταυτόχρονα τους αποδίδονται ευθύνες για θέματα όπως η μη τήρηση των μέτρων στην πανδημία ή, σε μερικές περιπτώσεις, η πρόκληση επεισοδίων σε πορείες ή διαδηλώσεις. Είναι τέλος η γενιά που απειλείται περισσότερο από κάθε άλλη, από ένα αρκετά δυστοπικό μέλλον, καθώς είναι εκείνοι που θα προλάβουν να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην ενηλικίωσή τους, βάση προβλέψεων.

Η 41η συνάντηση των ΔΙΑΛΟΓΩΝ πραγματοποιείται από τους έφηβους για τους έφηβους με στόχο μια συζήτηση γύρω από τα στερεότυπα που τους συνοδεύουν, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που μοιράζονται αλλά και για το αύριο που ονειρεύονται. Στη συζήτηση όμως μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς. Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας εδώ: snfdialogues.org/questions
Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ
με τίτλο «Generation Z: Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε για αυτούς;» πραγματοποιήστε online εγγραφή

εδώ: https://www.eventora.com/el/events/snf-dialogues-2021-03

ΠΗΓΗ: https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwLtGgzbHWMgcWmXgJvQdvhVCQg