Στην «πρέσα» τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Στον Καιάδα η Ηλεία (ως συνήθως)

191

Έντονες και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιδίωξη του Πανεπιστημίου Πατρών, να καταργήσει ουσιαστικά τις δύο πανεπιστημιακές σχολές της Ηλείας, σε Πύργο και Αμαλιάδα και να τις μεταφέρει σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

Παρά τις «φωνές», τόσο των βουλευτών, όσο και της περιφερειακής αρχής, αλλά και των δημάρχων του Νομού Ηλείας, όπως φυσικά και όλων των τοπικών φορέων, η Πρυτανεία στην Πάτρα δεν φαίνεται να αλλάζει απόφαση και μάλιστα έχει προεξοφλήσει την αποχώρηση των δύο σχολών από την Ηλεία.

Μία ενέργεια η οποία θα «πληγώσει» σε πάρα πολλούς τομείς την Ηλεία και όχι μόνο οικονομικά, γυρνώντας την πίσω πολλές δεκαετίες, σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν σε αυτή Πανεπιστημιακές Σχολές. Είναι σίγουρα αδιανόητο να έχουμε όλες αυτές τις ενέργειες από την πρυτανεία Πατρών, που δεν λαμβάνει υπόψη την «φωνή» τόσο της περιοχής, όσο φυσικά και των πολιτικών αρχών.

Σήμερα στις 14:00μμ, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο,  έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Πύργου, με τους επικεφαλής των παρατάξεων, για να συνταχθεί ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης.