Ξεκινούν εντός Μαρτίου οι εργασίες για Φυσικό αέριο στη Πελοπόννησο. Εντός σχεδίου και το Άργος

105

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η Hengas τις εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

Σε πρώτη φάση το αέριο θα πάει στους Δήμους Τρίπολης, Κορίνθου και Μεγαλόπολης, και σε δεύτερη φάση στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη. Αυτό αναφέρει χθεσινό ρεπορτάζ του energypress.gr, που αν επαληθευτεί σηματοδοτεί το τέλος του αντίστοιχου σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για αέριο από το δίκτυο της ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το energypress.gr, η Hengas «εντός του μήνα αναμένεται να λάβει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τις σχετικές άδειες διανομής για τους Δήμους Τρίπολης και Κορίνθου, ενισχύοντας έτσι το χαρτόφυλάκιό της με δύο νέες πόλεις, μετά την έγκριση της άδειας διανομής για τη Μεγαλόπολη στα τέλη του 2020».

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ακόμη:

«Με το πέρας των τελευταίων διαδικαστικών εκκρεμοτήτων, η Hengas αναμένεται να “τρέξει” το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ φέρνοντας, σε πρώτη φάση το φυσικό αέριο στους Δήμους Τρίπολης, Κορίνθου και Μεγαλόπολης. Ωστόσο, ήδη γίνονται οι σχετικές προετοιμασίες για την περαιτέρω ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, με την εταιρεία να προγραμματίζει την παρουσία της σε νέες πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρείας περιλαμβάνει την πόλη του Άργους, όπου και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση του οικείου δικτύου με το δίκτυο ΕΣΦΑ. Με την ανάπτυξη των υποδομών της Hengas στη Μεγαλόπολη θα ακολουθήσει η επέκταση στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη, οι οποίες εντός του 2022 θα τροφοδοτηθούν με CNG ενώ από το 2023 με την πλήρη αξιοποίηση της Ρεβυθούσας θα τροφοδοτηθούν με LNG, μέχρι τη στιγμή που ο ΔΕΣΦΑ θα ολοκληρώσει τον κεντρικό αγωγό ΕΣΦΑ με δυνατότητα τροφοδότησης του συνόλου της Πελοποννήσου από αυτόν.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ