Αστέρας Τρίπολης και ΑΠΟΕΛ τιμούν μαζί το 1821

199

Ο Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε την κοινή επετειακή εμφάνιση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μαζί με τον ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας των δύο ομάδων. Σε αυτήν κυριαρχεί το μπλε χρώμα, ο λευκός σταυρός στο κέντρο, ενώ απεικονίζεται η ευλογία της επαναστατικής σημαίας στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Οι δύο σύλλογοι έκαναν ακόμη γνωστό ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή φιλικού στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτέλεσε την παλιγγενεσία του ελληνικού Έθνους σηματοδοτώντας την έναρξη της αποτίναξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία εποφθαλμιούσε σε κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης. Αποτέλεσε δε για τους σκλαβωμένους Έλληνες, την ανάσταση της χαμένης Εθνικής ταυτότητας, που αλλοιωνόταν για 4 ολόκληρους αιώνες, με κίνδυνο να εξαλειφθεί από προσώπου γης.

Η άλωση της Τριπολιτσάς λίγους μήνες μετά την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να υψώνει την ελληνική σημαία και να ταυτίζεται με την πόλη, ήταν ένα κομβικό σημείο για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης. Τον ίδιο καιρό, στην Λευκωσία της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, μυημένος στο έργο της Φιλικής Εταιρείας, συλλαμβάνεται και απαγχονίζεται από τους Τούρκους. Δύο εξέχουσες προσωπικότητες ταυτισμένες με το πιο σημαντικό αίσθημα των Ελλήνων. Την θέλησή τους για Ελευθερία.

200 χρόνια μετά, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, επιθυμώντας να τιμήσουν την μνήμη και την σημασία της Ελληνικής Επανάστασης, προχωρούν από κοινού και σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού υλικού Macron, στην δημιουργία μιας ιδιαίτερης επετειακής εμφάνισης. Με την απεικόνιση της ευλογίας της σημαίας της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, τον Σταυρό όπως αυτός απεικονίζεται στην πρώτη σημαία του ελληνικού Έθνους, να δεσπόζει στο μπροστινό μέρος και την αναγραφή στην πλάτη “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ”, με τον αριθμό “21” οι δύο ομάδες αποτυπώνουν την πιο ένδοξη στιγμή του Ελληνισμού.

Με έντονα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας ανακοινώνουμε αυτή την πρώτη κοινή ενέργεια ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες με αποκορύφωμα, την διεξαγωγή όταν αυτό είναι εφικτό, φιλικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων στο στάδιο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” στην Τρίπολη.

Συμβολικά έχουν δημιουργηθεί προς πώληση, 200 συλλεκτικές φανέλες για κάθε ομάδα, για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Συμβολική είναι και η απόφαση, η ανακοίνωση να γίνει στις 25 Μαρτίου και ώρα 18.21 ακριβώς, για να τιμηθούν η ημερομηνία και χρονολογία της Ελληνικής Επανάστασης».

Παράλληλα, χθες (25/03) η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης φωταγώγησε το γήπεδό της, «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τη μορφή του Γέρου του Μοριά, σε μια ακόμη συμβολική κίνηση από τους Αρκάδες.

 

ΠΗΓΗ: https://www.newsbeast.gr/