4 Ενώσεις Αστυνομικών καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι γίνονται για στατιστικούς και επικοινωνιακούς λόγους

272

Όλο και περισσότερες Αστυνομικές Ενώσεις, με τη βαρύτητα της γνώσης που έχουν, καταγγέλλουν ότι η Κυβέρνηση τους χρησιμοποιεί εδώ και ένα έτος για στατιστικούς-επικοινωνιακούς λόγους, αφήνοντας στην άκρη την αποστολή που έχουν, να προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας στη κοινωνία. Διαβάστε την αναφορά των Αστυνομικών Ενώσεων της Ηπείρου.

Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοινοποίηση: Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Θέμα: “Οι Αστυνομικοί Έλεγχοι δεν είναι για στατιστικούς- επικοινωνιακούς λόγους”

Σε λίγες μέρες κλείνει ένας ολόκληρος χρόνος συνεχούς παρουσίας μας για το ζήτημα της αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, αφού όλο το βάρος των ελέγχων στο πλαίσιο του περιορισμού μετάδοσης και διασποράς της πανδημίας Covid19 έπεσε αποκλειστικά “στην πλάτη” του Έλληνα Αστυνομικού.

Σε καθημερινή βάση τεράστιος αριθμός Αστυνομικών από τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Ηπείρου απασχολούνται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, σε περιπολίες και συνεργεία ελέγχων, με την φύλαξη των εμβολίων αλλά κυρίως σε σταθερά σημεία ελέγχου, όπως είναι τα διόδια Τερόβου, Τύριας, Δροσοχωρίου και Ακτίου, σημεία όπως η Γέφυρα Καλογήρου, το Καλπάκι, η Βροσίνα, η διασταύρωση Πάργας κ.α, προκειμένου να ελέγχονται οι διερχόμενοι πολίτες και όλα τα οχήματα για το αν φέρουν τις κατάλληλες βεβαιώσεις. Δεδομένου ότι με μία έγγραφη βεβαίωση ή με ένα sms ο κάθε πολίτης μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα, οι έλεγχοι προφανώς και γίνονται για στατιστικούς-επικοινωνιακούς λόγους. Όλη αυτή η διαδικασία, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και την ψυχολογική, κυρίως κόπωση του Αστυνομικού προσωπικού αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα όριά μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπως αποδεσμεύσει τους Αστυνομικούς από τα σταθερά μπλόκα και άμεσα οι συνάδελφοι μας να επιστρέψουν στους ελέγχους ουσίας, στις εποχούμενες περιπολίες και γενικότερα σε όλες εκείνες τις δράσεις που εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και που στην ουσία είναι η κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

ΑΡΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΟΤΟΡΗΣ Δ. ΝΑΚΟΣ ΒΑΣ. ΚΙΤΣΙΟΣ Κ. ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓ.