Το Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού αποκτά Βιβλιοθήκη, Γυμναστήριο και 4 νέες αίθουσες διδασκαλίας

110

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το έργο «Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού» μετά την απόφαση ένταξης με προϋπολογισμό 1.837.500 €.

Οι πρώτες μελέτες, οι αναθεωρήσεις, οι σημειακές αλλαγές, οι εγκρίσεις, οι συμπληρώσεις, οι προσπάθειες κατάθεσης φακέλου και τελικά η ένταξη της πρότασης ήταν τα βήματα που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Θα κατασκευαστούν, μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τραπεζαρία και γυμναστήριο, κυλικείο, κουζίνα, αποθήκη, τέσσερις νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο εκπαιδευτικών, Βιβλιοθήκη, σύγχρονα wc, υπόγειο με 400 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.

Όλο το έργο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές ΑΜΕΑ. Τα κτίρια που υπήρχαν (κυλικείο, κοντέινερ, σημερινές τουαλέτες) θα φύγουν και θα διαμορφωθεί όπως ένας σύγχρονος αύλειος χώρος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης «η δημοτική αρχή πιστή στον προγραμματισμό της, ενώ διανύουμε ήδη τον 11ο μήνα Υγειονομικής κρίσης σε 17 μήνες συνολικής θητείας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν την Επίδαυρο όχι μόνο τόπο να δεις αλλά και τόπο να ζεις»!