Τι ζητά ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης από την Εισαγγελεία;

196

Αίτημα πλήρους διερεύνησης των παραμέτρων και διαδικασιών του προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων της Δυτική Ελλάδας που επλήγησαν από τον COVID-19 (ύψους 30 εκατ. ευρώ), καθώς και όσων καταγγέλλονται ή υπονοούνται μέσα από ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαφάνεια του προγράμματος, κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος της «Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων», Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ

Είναι γεγονός ότι ο επιχειρηματικός και επαγγελματικός κόσμος στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι σε αναβρασμό με το πρόγραμμα αυτό. Οι προσδοκίες ήταν πολλές και η αγωνία μεγάλη. Τα συνεχόμενα και αλλοπρόσαλλα μέτρα της Κυβέρνησης, έχουν φέρει πολλούς κλάδους στο χείλος της οικονομικής (και όχι μόνο) καταστροφής. Το αποτέλεσμα του προγράμματος δεν ήταν το αναμενόμενο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Περιφέρεια (δείτε εδώ και εδώ ).

Αντ/ρχης Ηλείας κ.Βασίλης Γιαννόπουλος

Υπήρχαν μάλιστα και δημόσιες δηλώσεις Αντιπεριφερειαρχών που εμμέσως πλην σαφώς, έλεγαν ότι πράγματι υπήρχαν αστοχίες (διαβάστε  εδώ). Όλο αυτό έρχεται σε συνέχεια του ότι πως το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινε ακριβώς το ίδιο! Σε πρόγραμμα που έδιδε 4.000.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού από επιχειρήσεις τα όρια που δόθηκαν ήταν από 150.000 ευρώ το χαμηλότερο έως και 1.000.000 ευρώ το υψηλότερο. Το αποτέλεσμα; Το ποσό των 4.000.000 ευρώ να το μοιραστούν μόλις(!!!) 6 επιχειρήσεις και όλοι οι άλλοι δεν πήραν το παραμικρό ποσό. 

Χιλιάδες επιχειρήσεις, που έμειναν εκτός είναι απογοητευμένα και ανάστατα για την επόμενη ημέρα. Νιώθουν την θηλιά από τα συνεχόμενα lock down να σφίγγει γύρω από το λαιμό τους.

Το τι ακριβώς ζητά ο κ.Περιφερειάρχης από τη Δικαιοσύνη είναι άγνωστο και θα το μάθουμε μάλλον στο προσεχές μέλλον. Μέσα σε κλίμα γενικής ύφεσης, ελπίζουμε να μην ζητάνε και τα «ρέστα» από όσους προσπαθούν να επιβιώσουν και όσους προβάλλουν αυτές τις φωνές. (συνεχίζεται…)