Το akromolio.gr είναι το μόνο Μέσον Επικοινωνίας που έγραψε ότι η αρμοδιότητα λειτουργίας και ελέγχου των Χυμοποιείων ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην Αντιπεριφέρεια Αργολίδας (Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος). Μάλιστα, ο κ. Μαλτέζος, με δηλώσεις του αμέσως μετά την διαπιστωθείσα ρύπανση του αργολικού κόλπου με λύματα των χυμοποιείων είχε δηλώσει δημοσίως ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους. Τα αποτελέσματα των ελέγχων (αν έγιναν) δεν τα ανακοίνωσε ποτέ.

Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών, κάνοντας πολιτική σπέκουλα, κατηγόρησαν τις Δημοτικές αρχές των πόλεών τους για την ρύπανση και τις συνέπειές της, χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στην αρμοδιότητα και ευθύνη της Π.Ε. Αργολίδας.

Και εις ότι αφορά την αντιπολίτευση του Δήμου Άργους Μυκηνών, μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Ως γνωστόν, ο Τάσος Χειβιδόπουλος ήταν ο (μη) ελέγχων αντιπεριφερειάρχης μέχρι το 1919 και κάθε χρόνο είχαμε τα ίδια φαινόμενα ρύπανσης. Η αντιπολίτευση όμως, του Δήμου Ναυπλιέων, γιατί έκανε γαργάρα το θέμα;

Ούτως ή άλλως, τα πράγματα μπαίνουν σε μια πορεία υποχρεωτικής εύρεσης οριστικής λύσης μέσω δικαστικών και οικονομικών παρεμβάσεων.

Για την καταγραφή των βασικών δεδομένων της υπόθεσης αυτής δημοσιεύουμε την σημερινή δήλωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Πέτρου Διολίτση που επαληθεύει τα γραφόμενά μας περί ευθύνης του Γιάννη Μαλτέζου, υπό την ιδιότητά του ως αντιπεριφερειάρχου Αργολίδας που προΐσταται των αρμοδίων υπηρεσιών.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΛΙΤΣΗ

«Η ΔΕΥΑΑΡΜ με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων απόρριψης λυμάτων με τα χυμοποιεία τα οποία και ρυπαίνουν τον Αργολικό κόλπο, σύμφωνα με τις συνεχείς μετρήσεις και ελέγχους που κατατέθηκαν από την διαχειρίστρια εταιρεία της Ε.Ε.Λ Άργους-Ναυπλίου.

Οι παραλείψεις των βιομηχανιών επηρεάζουν τη λειτουργία του βιολογικού και οι υποχρεώσεις των ως άνω επιχειρήσεων δεν τηρούνται όπως έχει διαπιστωθεί. Η επιβάρυνση αυτή είναι τεκμηριωμένη, αποδεικνύεται και διαπιστώνεται με τρόπο επιστημονικό και πρακτικό. Σε κάθε περίπτωση, και δεδομένου ότι υπάρχει απαίτηση για την εφαρμογή των νόμων και οδηγιών, σχετικά με τη λειτουργία μιας βιομηχανικής εγκατάστασης και την επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων, αυτό θα πρέπει να διασφαλιστεί! Κανένας δεν κατηγορεί ή δεν θέλει να βλάψει τη παραγωγή χυμών και τη δραστηριότητα αυτή που φέρει πολλά στον τόπο της Αργολίδας το μόνο που επιθυμούμε ως διοίκηση είναι να λειτουργούν νόμιμα!

Το ζητούμενο λοιπόν από όλους είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατεύουμε το περιβάλλον και να διασφαλίσουμε ότι η κάθε βιομηχανική ή μη δραστηριότητά μας, θα αφήνει το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Τον λόγο τώρα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαλτέζος καθώς η απόφασή του για το αν θα διατηρήσουν τις άδειες λειτουργίας τα χυμοποιεία θα είναι καθοριστική για το μέλλον».

Π.Ι.Δ.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Φωνή της Λογικής επικράτησε!

Ο Δημήτρης Καμπόσος, ξεκαθάρισε τα πράγματα με τον εαυτό του, πήρε την απόφαση και έκανε…

% μέρες πρίν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ναύπλιον

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος (βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία) επισκέφτηκε σήμερα…

% μέρες πρίν

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Χωρίς Ναυαγοσώστες οι παραλίες του Ναυπλίου

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ θίγει το ζήτημα των Ναυαγοσωστών στις…

% μέρες πρίν

Σοφία …Πίστη …Αγάπη …και Ελπίδα

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου Θα μπορούσε σήμερα να είναι η επίσημη ημέρα γιορτής των…

% μέρες πρίν

Αποπομπή του Σωκ. Δωρή από τη ΔΕΥΑΝ ζητά το Εργατικό Κέντρο

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την συμπεριφορά προς τον εργαζόμενο του Προέδρου της επιχείρησης και…

% μέρες πρίν