Σε τρεις γραμμές περιγράφουν την πραγματικότητα που βιώνουν λόγω των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών αποφάσεων: «Πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων, των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης. Θέλουμε να ζήσουμε»!

Οι επιχειρηματίες εστίασης του Ναυπλίου, ένα βήμα πριν την –χωρίς επιστροφή- καταστροφή των επιχειρήσεών τους, έστειλαν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στην ηγεσία της Ομοσπονδίας τους, με την εντολή να παραδοθούν στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ως υπαίτιο της πρωτοφανούς κρίσης που αντιμετωπίζουν εξ αιτίας των ανερμάτιστων αποφάσεων που ξεθεμελιώνουν την υποδομή (επιχειρηματική και στελεχική) του κορυφαίου τουριστικού κλάδου της εστίασης.

Τα γραφικά ταβερνάκια, τα μεζεδοπωλεία και τα γκουρμέ εστιατόρια του Ναυπλίου, το καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν για να υποδεχτούν επισκέπτες και το Ναύπλιον, η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Πελοπόννησο, θα βρεθεί σε πλήρη αδυναμία να υπηρετήσει τις διατροφικές ανάγκες των τουριστών.

Οι επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, με ειδικές σπουδές και σε υποδομές εγκαταστάσεων που κόστισαν μια περιουσία, κινδυνεύουν να απαξιωθούν πλήρως. Η ενδοχώρα της πρωτεύουσας του νομού κινδυνεύει να χάσει μια πολύ μεγάλη αγορά τοποθέτησης των προϊόντων που παράγει και η διαφημιστική εκστρατεία για «365 ημέρες Ναύπλιο» να αποδειχθεί ψευδής.

Το πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας δεν δείχνει να κατανοεί την πραγματικότητα που διαμορφώνεται και η σιωπή τους προδιαγράφει το δύσκολο μέλλον για όσους επιζούν από την τουριστική βιομηχανία.

Στο Ναύπλιο την Τετάρτη οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος από τις 12:00 μέχρι τις 15:00. Όπως ανέφερε ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου “Το Ανάπλι” στο κάλεσμά του: “Ελάτε να βάλουμε σ’ ένα κουτί (συμβολικά) τα κλειδιά από τις επιχειρήσεις μας Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και να τα στείλουμε μαζί με άλλα κλειδιά από επιχειρήσεις και Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα στο Μέγαρο Μαξίμου.”

Μετά τη συλλογή των κλειδιών και την αποστολή τους στην ομοσπονδία, αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Την συμπαράσταση του στους επιχειρηματίες της εστίασης του Ναυπλίου εκδήλωσε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με την παρουσία του στην συμβολική τους δράση.

Σε υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψαν οι επαγγελματίες εστίασης αναφέρουν:

“Υπεύθυνη δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης

Οι επιχειρήσεις Εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Καθημερινά, οι συνάδελφοι παραδίνονται σ ένα βάναυσο πόλεμο. Το τοπίο είναι θολό, τίποτα δεν ξεκαθαρίζεται και τα δελτία τύπου δεν αποτυπώνονται στην πραγματικότητα.

Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε μόνο για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας, να στοιβάζουμε τιμολόγια και λογαριασμούς. Να συσσωρεύουμε χρέη και να βλέπουμε τις θυσίες και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται.

Οι φωνές μας δεν ακούγονται δεν ευαισθητοποιούν τους κυβερνώντες. Η Εστίαση βρίσκεται πολλά χρόνια στην εντατική και αργοπεθαίνει. Απαιτεί διάσωση.

Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν βάζουμε πλάτη άλλο, καταντήσαμε από νοικοκυραίοι επαίτες. Οι οικογένειές μας στηρίζονται σε μας. Έχουμε δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα.

Το ποτήρι ξεχείλισε, η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον. Αδυνατούμε να συνεχίσουμε. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Η κοινωνία δεν θα απολαμβάνει πια τις υπηρεσίες μας.

Σας παραδίδουμε λοιπόν με πόνο, τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας. Ξεκλειδώστε τη φυλακή μας. Επιχειρήστε εσείς, αφού θεωρείτε ότι αυτό είναι εφικτό. Εμείς, πνιγήκαμε στον ωκεανό της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, των υποχρεώσεων, των δανείων, των οφειλών, της φτωχοποίησης. Πάρτε τα κλειδιά κι’ ανοίξτε το οξυγόνο. Θέλουμε να ζήσουμε.

Εκεί οδηγούν το Ναύπλιο… την τ. ναυαρχίδα του τουρισμού της Πελοποννήσου.

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν

Αυτή την Κυριακή ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024”

Διεξάγεται την Κυριακή 12 Μαίου, ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024” στο δήμο της Επιδαύρου. Μέσα από…

% μέρες πρίν