Τα βράδια που η Πατρίδα πόνεσε και μάτωσε……

111

Ήρωες αυτός ο Τόπος δεν γεννά μόνο εν καιρό πολέμου αλλά και εν καιρό ειρήνης.

Γράφω δυο λόγια ως απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής στους έξι συναδέλφους πληρώματα των ελικοπτέρων με πλευρικό αριθμό ΠΝ-21 στα ΙΜΙΑ στις 31 Ιανουαρίου 1996 και με πλευρικό αριθμό ΠΝ-28 στην Κίναρο στις 11 Φεβρουαρίου 2016 γιατί η μνήμη τους πρέπει να παραμείνει ζωντανή.

Το 2021 μπορεί να ξεκίνησε με δύσκολες συνθήκες αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να ξεχνάμε τους ΗΡΩΕΣ μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας εκπαιδεύονται και ασκούνται σε συνθήκες πολέμου.

Οι Έλληνες είμαστε ένα Έθνος το οποίο αν ανατρέξουμε πίσω στην ιστορία μας δεν πάψαμε ποτέ να αντιμετωπίζουμε επιβουλής και εχθρούς και η ιστορία, μας έταξε για να προασπίσουμε την Εθνική μας ακεραιότητα, να είμαστε πάντα έτοιμοι προκειμένου να διαφυλάξουμε την ειρήνη.

Οι έξι ΗΡΩΕΣ του Πολεμικού μας Ναυτικού έπεσαν εν καιρώ ειρήνης αλλά σε συνθήκες πολέμου.

Άφησαν πίσω τους μωρά παιδιά, αδέλφια, μανάδες, πατεράδες, συναδέλφους και βέβαια ΑΦΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, μπήκαν όμως στο Πάνθεον των ΗΡΩΩΝ του Έθνους.

Είναι αυτοί που ως ΗΡΩΕΣ μας οδηγούν όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και τους είμαστε ευγνώμονες και μας δίνουν το παράδειγμα να αγωνιζόμαστε.

 

Με την ευλογία της εκκλησίας γιατί αυτός ο Αγώνας γίνεται για την Πίστη και την Πατρίδα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σε εκείνους που μπορεί να σκεφθούν κάποια στιγμή να αμφισβητήσουν την Εθνική μας ακεραιότητα ότι όσο ζει έστω και ένας από εμάς η Σημαία δεν υποστέλλεται γιατί τις σημαίες οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τι υποστέλλομαι μόνο όταν φθαρούν για να τις αντικαταστήσουμε με καινούργιες.

Τις σημαίες στην Ελλάδα δεν τις παίρνει ο αέρας!!!

Όσο υπάρχει έστω και ένας από εμάς ζωντανός η σημαία θα είναι ψηλά.

 

Υποκλινόμαστε στους ΗΡΩΕΣ και πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα είμαστε παρόντες να τους τιμούμε και να δίνουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς εκείνους οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι σημαίνει Πατρίδα αλλά και προς τα ανατολικά φερτούς μογγόλους από την στέπα Αλτάυ που μπορεί να σκεφθούν ότι κάποια στιγμή μπορεί να χαλαρώσουμε!!

Χάρη σε δαύτους δεν θα χαλαρώσουμε ποτέ!!!

Θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για την Πίστη και την Πατρίδα μας!!

Στην σημερινή εποχή η θυσία τους δεν είναι απλώς διατήρηση της μνήμης αλλά πολύ περισσότερο ως άντληση παραδείγματος, ως υπόμνηση καθήκοντος.

Έπεσαν για την Πατρίδα, για την Σημαία και όχι για ένα “πανί” όπως την αποκάλεσε κάποιος ακατονόμαστος εκείνο το βράδυ!!!!

Τα “απόνερα” εκείνης της κρίσης των Ιμίων σκιάζουν ακόμη και σήμερα τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, και ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές.

Για όλους αυτούς που έχουν υπηρετήσει την Πατρίδα και γνωρίζουν την περιοχή οι βραχονησίδες αυτές στην εσχατιά του Αιγαίου, δεν είναι γκρίζα ζώνη !!!

Τα Ίμια (Λημνιά) ανήκουν στην επαρχία της Καλύμνου και ήταν και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

Η Πατρίδα μας εκείνο το βράδυ πόνεσε και μάτωσε……

Τέλη Ιανουαρίου του 2020 είχα προσκληθεί από τον Φίλο Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Κο Δημήτρη Καμπόσο στα αποκαλυπτήρια της Προτομής του Κωνσταντίνου Πανανά στο Άργος τα οποία έγιναν παρουσία του τότε Υπαρχηγού Στόλου και με συμμετοχή πολλών στελεχών, της Μπάντας και αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού και είχα την τιμή να γνωρίσω την οικογένεια του ΗΡΩΑ. Διαπίστωσα ότι μέσα από την μεγάλη τους στενοχώρια έβγαινε και μια υπερηφάνεια για το παιδί τους, κάτι που ακόμη έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη μου.

Δυστυχώς φέτος το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού του Νομού Ηλείας βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας λόγω του covid – 19 με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τιμήσουμε τους ΗΡΩΕΣ συναδέλφους μας όπως κάναμε κάθε χρόνο.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 οι παρακάτω φορείς της Πόλης μας :

Δημοτική παράταξη Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου

Δίκτυο πολιτών Ηλείας

Επιτροπή Ηλείων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας – ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ

Σύνδεσμος Οπλιτών Ηλείας

Τέλεσαν επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ΗΡΩΩΝ του Πολεμικού μας Ναυτικού στα ΙΜΙΑ και μνημόνευσαν και τους Συναδέλφους που έπεσαν στην Κίναρο στην όποια το Παράρτημα μας προσκλήθηκε και παραβρέθηκα ως Πρόεδρος μαζί με τον Αναπληρωτή Γραμματέα Πλοίαρχο (Ε) ε.α. Άγγελο Μυλωνά Π.Ν.

Με την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις όπως εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ στα Ίμια, ευχόμαστε η Θυσία των Στελεχών του Πολεμικού μας Ναυτικού να μην πάει χαμένη.

Αντιναύαρχε Χριστόδουλο Καραθανάση

Αντιναύαρχε Παναγιώτη Βλαχάκο

Πλοίαρχε Έκτορα Γιαλοψέ

Αντιναύαρχε Κωνσταντίνο Πανανά

Αντιναύαρχε Αναστάσιο Τουλίτση

Πλοίαρχε Ελευθέριε Ευαγγέλου

ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ!!!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής Π.Ν.